Στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, το 2016 η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 22η θέση στον πίνακα αποτελεσμάτων για την καινοτομία (2017 European Innovation Scoreboard) και βρέθηκε έτσι στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση της χώρας μας στον συγκεκριμένο τομέα εμφάνισε βελτίωση της τάξης του 0,7% σε σχέση με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2010.
Αναλυτικά, στην κατάταξη του πίνακα πρώτη βρίσκεται, για ακόμη μία φορά, η Σουηδία, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Φιλανδία, η Ολλανδία, η Βρετανία και η Γερμανία. Στην κατηγορία των χωρών με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της καινοτομίας κατατάσσονται η Λιθουανία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Βρετανία.
Εκτός από την Ελλάδα, στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών βρίσκονται η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Κύπρος, η Μάλτα και η Λιθουανία, ενώ τις δύο τελευταίες θέσεις στην κατάταξη συμπληρώνουν η Ρουμανία και η Βουλγαρία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η «κλινική» διαφήμιζε θεραπείες στο διαδίκτυο, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τις έβλεπαν
- Η πορτογαλική D3 μηνύει Meta, TikTok και YouTube για «εθιστικό σχεδιασμό»
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η ΕΚΤ και το πετρέλαιο κράτησαν χαμηλά το ρίσκο
- ΔΝΤ: Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2026 – Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι από ενέργεια και χρέος
- Θάνατος Μαζωνάκη: Σύλληψη των δύο γιατρών για θανατηφόρα έκθεση
- Ιρανική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ιορδανία
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








