Η ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε σήμερα (24/6) την Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018 στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, της Αντιδημάρχου Οικονομικών Δήμου Πειραιά Αθηνάς Γλύκα-Χαρβαλάκου, του Ιωάννη Δελατόλα, Key Account Manager της Διεύθυνσης Εισηγμένων Τίτλων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και του κ. Νίκου Αυλώνα, Προέδρου Κέντρου Αειφορίας (CSE) & Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης.
Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΟΛΠ Α.Ε. αποτυπώνει με λεπτομέρειες όλες τις υπεύθυνες δράσεις και πολιτικές που εφαρμόζει η Εταιρεία καθώς και τη θετική επίδρασή τους στην ευρύτερη κοινωνία, στο περιβάλλον και στην τοπική και εθνική οικονομία, υιοθετώντας τα πιο σύγχρονα και αυστηρά πρότυπα διαφάνειας στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εταιρική Υπευθυνότητα.
Για το 2018, το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της ΟΛΠ% Α.Ε. εκτιμάται, βάσει στοιχείων της εταιρείας, διεθνών μοντέλων και στατιστικών πηγών, ως εξής:
– Συνολικά, η οικονομική προστιθέμενη αξία της ΟΛΠ% Α.Ε. αναλογεί σε 0,4% του ΑΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκαν €18,3 εκατ. σε φόρους και € 14,3 εκατ. σε ασφαλιστικές εισφορές.
– €49 εκατ. δαπανήθηκαν συνολικά σε 1.272 τοπικούς και εθνικούς προμηθευτές
– €426 χιλ. επενδύθηκαν σε ενέργειες Εταιρικής Υπευθυνότητας.
– Η λειτουργία της ΟΛΠ Α.Ε. έχει δημιουργήσει 1.016 άμεσες θέσεις εργασίας, 1903 έμμεσες θέσεις εργασίας και 1190 επαγόμενες θέσεις εργασίας. Αντίστοιχα πάνω από € 4,2 εκατ. επενδύθηκαν για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
– €1.800.000 επενδύθηκαν σε υπηρεσίες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και μείωση κατά 11% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου λόγω της εγκατάστασης του Φωτοβολταϊκού Συστήματος, που αντιστοιχεί σε μείωση 600tn CO2.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ. Captain Fu Chengqiu: Η ΟΛΠ Α.Ε. αναγνωρίζει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι σε κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και μέσα από τη λειτουργία της και τις επιχειρηματικές της αποφάσεις σέβεται, προστατεύει και προωθεί το θεσμό της Εταιρικής Υπευθυνότητας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο έως τις 20:00 στη Νότια Κορέα: Γιατί αλλάζει τις ώρες συναλλαγών
- Θάνατος Μαζωνάκη: Από το Κολωνάκι στις Κυκλάδες – Το σχέδιο των γιατρών για πελάτες με «γερά πορτοφόλια»
- Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Κίνητρα 5.000 ευρώ και νέα έργα
- Live – Ανδρουλάκης από ΔΕΘ 2026: 13ος μισθός, 13η σύνταξη και 120 δόσεις – «Όλα είναι κοστολογημένα»
- Πωλήθηκε το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Τραμπ για $1,93 εκατ. – Είχε αγοραστεί για 835.000
- Πυροβολισμοί έξω από beach bar στην Ανάβυσσο
- Ενοίκια στα ύψη: Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές – Η λύση που προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ
- Ιρανικό εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε κοντά στα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







