Στο 1,6% διαμορφώθηκε τον Απρίλιο του 2017 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, από 1,7% το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 1,9%, έναντι 1,5% το Μάρτιο και στην ΕΕ στο 2% από 1,6% αντιστοίχως. Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2016, στην ευρωζώνη και στην ΕΕ σημειώθηκε αποπληθωρισμός (-0,2%) και στην Ελλάδα (-0,4%).
Σε ετήσια βάση (Απρίλιος 2016 – Απρίλιος 2017), ο χαμηλότερος δείκτης πληθωρισμού καταγράφηκε στη Ρουμανία (0,6%), στην Ιρλανδια (0,7%) και στη Σλοβακία (0,8%). Οι υψηλότεροι δείκτες σημειώθηκαν στην Εσθονία (3,6%), στη Λιθουανία (3,5%) και στη Λετονία (3,3%). Σε σχέση με το Μάρτιο του 2017 ο ετήσιος πληθωρισμός σημείωσε πτώση σε έξι κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία κράτη-μέλη και αυξήθηκε σε δεκαεννέα κράτη-μέλη.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στα καύσιμα και στις μεταφορές (+0,39 ποσοστιαίες μονάδες) και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στις τηλεπικοινωνίες (+0,11 ποσοστιαίες μονάδες).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΕΗ: Νέο μοντέλο φωτοβολταϊκών χωρίς αρχική επένδυση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
- Οι Έλληνες ξοδεύουν 770 ευρώ τον χρόνο σε έτοιμο φαγητό – Πώς τα σούπερ μάρκετ κερδίζουν μερίδιο από το delivery
- Πράσινα ταμπλό στην Ευρώπη με οδηγό την τεχνολογία
- AUTODIA: Ρεκόρ διανομών άνω των 11 εκατ. ευρώ και επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη και κοινωνική προστασία των δημιουργών
- Παραμένει ψηλά ο πληθωρισμός: 4,4% τον Ιούνιο από 5,2% τον Μάιο
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Συμφωνία Αυστραλίας – Ινδίας για το ουράνιο με το βλέμμα στην πράσινη μετάβαση
- Σοβαρές καταγγελίες από το Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο (Βίντεο)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








