Στο 185% του ΑΕΠ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της χώρας το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα οποία παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξητική πορεία του χρέους το οποίο, όπως είπε, «είναι μη βιώσιμο και πρέπει να το απαλύνουμε». Αναφέρθηκε, μάλιστα, μελέτη του Ινστιτούτου Levy, σύμφωνα με το οποίο το χρέος θα φθάσει το 205% του ΑΕΠ το 2015, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν την υιοθετεί αλλά ότι την παρακολουθεί για να διευκρινίσει αν τα συμπεράσματά της είναι ψευδή ή αληθή.
Σε ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους, ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στα 20 μισθολόγια που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα τα οποία, όπως είπε, δημιουργούν στρεβλώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Προανήγγειλε, πάντως, ότι θα χορηγείται πριμ παραγωγικότητας στους εφοριακούς, ανάλογα με κριτήρια που θα αποφασισθούν και θα έχουν σχέση με τον αριθμό των υποθέσεων που θα ελέγχουν ή το ύψος των εσόδων που θα βεβαιώνουν.
Παράλληλα, επανέλαβε την εκτίμησή του ότι από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, η οποία αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, μπορούν να εισπραχτούν 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και άλλα 800 εκατ. ευρώ από το λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Ο κ. Μάρδας ανέφερε ακόμη ότι προχωρά στην κοστολόγηση των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι υπουργοί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαουδική Αραβία: Στόχος πυραύλων το οικονομικό κέντρο του Ριάντ
- Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- Μαθήματα ενέργειας από Αντώνη Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Έξι προτάσεις για φθηνότερο ρεύμα και στήριξη της ελληνικής περιφέρειας
- Νέα πολιτική σελίδα στο Ισραήλ με Άιζενκοτ;
- Γάζα: Η κακοκαιρία σαρώνει καταυλισμούς – Χωρίς στέγη χιλιάδες οικογένειες μετά τις πλημμύρες
- Τραπεζικό χάος στην Παραγουάη: 1,2 εκατ. καταθέτες πήραν πίσω τα χρήματά τους
- Κλειστοί δρόμοι για τον Μαραθώνιο 2026: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Ρούμπιο: Σκληρή γραμμή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συγκρούσεις συμφερόντων ενόψει διεργασιών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







