Δυόμισι φορές πάνω από την αποτίμησή του, πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το ξενοδοχείο Λητώ στη Xώρα Μυκόνου.
Η εταιρεία Αστέρας 2020 απέκτησε το ξενοδοχείο με τίμημα 16,9 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ η αγοραπωλησία υπερβαίνει κατά 69% την τιμή εκκίνησης ύψους που ήταν 10 εκατ. ευρώ και είναι, σημαντικά, μεγαλύτερο συγκριτικά με το ύψος αποτίμησης του ακινήτου.
Σημειώνεται ότι η αποτίμηση του, σύμφωνα με ανεξάρτητους αποτιμητές, ήταν περίπου 5 εκατ. ευρώ, οπότε το ξενοδοχείο πουλήθηκε στο 340% της αποτίμησης ή 2,4 φορές επάνω.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία πώλησης αφορούσε ηλεκτρονικό διαγωνισμό (e-Auction) του ΤΑΙΠΕΔ μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www. e-publicrealestate.gr.
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σχολίαζαν σήμερα το πρωί ότι η πώληση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ιδιωτών επενδυτών για την Ελλάδα, τις προοπτικές της οικονομίας και την αναπτυξιακή πορεία που μπορεί να ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και απάντηση στους ισχυρισμούς για «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας, καθώς οι επενδυτές ήταν διατεθειμένοι να καταβάλλουν σημαντικό υπερτίμημα (premium) για να αποκτήσουν αυτό το ακίνητο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές στη Γκράβα
- Στο σκοτάδι τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας μετά τα νέα ρωσικά πλήγματα
- Συμφωνία-σταθμός στον OPEC+ στη “σκιά” του πολέμου με το Ιράν
- Ανοιχτό παράθυρο επαφής από το Κρεμλίνο στον Ζελένσκι
- Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν και κάλυψη στον Φλάβιο Μπολσονάρου
- Ιστορική εκτίναξη των νοτιοκορεατικών εξαγωγών λόγω της έκρηξης στην ΑΙ
- Συρρίκνωση της οικονομίας στη Σαουδική Αραβία
- Αλλαγές στις βραδινές μετακινήσεις της Γραμμής 3 του Μετρό λόγω εργασιών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








