Στο 88,07 % μειώθηκε το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, σημειώνοντας περαιτέρω υποχώρηση σε σχέση με το 89,83 % που ήταν τον Αύγουστο.
_x000D_
Αυτό σημαίνει ότι μετά τη μείωση σχεδόν δύο ποσοστιαίων μονάδων που κατεγράφη τον προηγούμενο μήνα, απομένει μόλις 0,83 % προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για τη μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ στο τέλος του 2016 που είναι 87,24%. Το οποίο, όπως προκύπτει από την τάση της αγοράς, θα επιτευχθεί πριν από το τέλος του έτους και χωρίς τη συνδρομή των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο να επιταχυνθεί η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
_x000D_
Ο τελικός στόχος, υπενθυμίζεται, είναι να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ κάτω από 50% ως το 2020, με ενδιάμεσους στόχους μερίδια 75,24% το Δεκέμβριο 2017, 62,24% το Δεκέμβριο 2018 και 49,24% το Δεκέμβριο 2019.
_x000D_
Η πρώτη δημοπρασία ΝΟΜΕ σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου για ποσότητα 460 μεγαβατωρών ανά ώρα ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες δημοπρασίες τα επόμενα χρόνια.
_x000D_
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς το Σεπτέμβριο, μετά τη ΔΕΗ κατείχαν οι Ήρων (3,14%), Protergia (2,98%) και Elpedison (2,52%).
_x000D_
Από τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ προκύπτει επίσης ότι στο 9μηνο του 2016 η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 2,34 %, εξέλιξη που οφείλεται στη σημαντική υποχώρηση της κατανάλωσης στο δίκτυο χαμηλής τάσης (νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις) κατά 7,32 %. Αντίθετα η ζήτηση στη μέση τάση (εμπορικές αλυσίδες, βιομηχανίες) αυξήθηκε κατά 6,52 % και στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανικές μονάδες) κατά 9,64 %.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλλαγή σελίδας στην κορυφή της Hugo Boss με την αποχώρηση του προέδρου Στέφαν Στουρμ
- Ergon Foods: Ενισχύει την ομάδα της στην Αθήνα
- Η Tesla επεκτείνεται στη Νοτιοανατολική Ασία με την ίδρυση θυγατρικής στο Βιετνάμ
- H Yπουργός Influencer
- Εξαγορά της SGN Retail από τον ινδικό όμιλο Essar
- Ανοιχτή σε συγχώνευση με τη Deutsche Börse η Euronext
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Αγορά Ιδίων Μετοχών
- Από τα «μαγικά» νανογιλέκα στις «θαυματουργές» θεραπείες: Το δύσκολο παρελθόν του Άδωνι Γεωργιάδη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








