Επιχειρήσεις

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο μπαίνει η SK Hynix με στόχο να αντλήσει 28 δισ. δολάρια

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός των μικροτσίπ εξαργυρώνει την παγκόσμια άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης με μία από τις μεγαλύτερες εκδόσεις μετοχών στον κόσμο

Η νοτιοκορεατική εταιρεία κατασκευής μικροτσίπ SK Hynix θα πραγματοποιήσει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ τη Δευτέρα με στόχο τη συγκέντρωση περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές, καθώς αξιοποιεί την παγκόσμια άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης με μία από τις μεγαλύτερες εκδόσεις νέων μετοχών στον κόσμο.

Η εταιρεία θα πουλήσει 17,79 εκατομμύρια νέες μετοχές στο πλαίσιο της εισαγωγής των αποθετηρίων παραστατικών (ADR) στο Nasdaq. Δέκα ADR θα αντιστοιχούν σε μία κοινή μετοχή και η μετοχή θα πωληθεί σε ένα εύρος τιμών που αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, με βάση την τιμή διαπραγμάτευσης της SK Hynix στη Σεούλ.

Η τιμή της μετοχής της SK Hynix σημείωσε πτώση 4% στα 2.327.000 γουόν ανά μετοχή τη Δευτέρα, ωστόσο η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο περίπου 273% φέτος, καθώς επωφελείται από την ραγδαία αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης των επενδυτών για μετοχές του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι μετοχές εταιρειών κατασκευής τσιπ μνήμης παρουσίασαν διακυμάνσεις τις τελευταίες συνεδριάσεις, εν μέρει λόγω των ανανεωμένων ανησυχιών των επενδυτών σχετικά με το πόσο θα διαρκέσει η άνθηση.

Η Νότια Κορέα παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα μια ριζοσπαστική βιομηχανική στρατηγική με επίκεντρο τους ημιαγωγούς και την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία περιλαμβάνει ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 576 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή τσιπ στη νοτιοδυτική περιοχή της χώρας, με στόχο τη διανομή των κερδών που αποφέρει η άνθηση του κλάδου.

Η SK Hynix και η Samsung Electronics θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες του επενδυτικού προγράμματος, ανέφερε η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Lee Jae Myung, διέταξε τη Δευτέρα τους αξιωματούχους να προχωρήσουν γρήγορα ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για τα μεγάλα έργα στον τομέα των μικροτσίπ και της τεχνητής νοημοσύνης που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Προειδοποίησε ότι οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών, στην απόκτηση γης και στην εξασφάλιση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την προσπάθεια της χώρας να κυριαρχήσει στους τομείς της προηγμένης βιομηχανίας.

Η SK Hynix συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων παγκοσμίως που επωφελήθηκαν από την άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς ξεπέρασε σε απόδοση τους κύριους ανταγωνιστές της, τη Samsung και τη Micron.

Η SK Hynix ανέφερε ότι τα έσοδα από την εισαγωγή των Αμερικανικών Αποθετηρίων Πιστοποιητικών (ADR) θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εργοστασίων μικροτσίπ στη Νότια Κορέα και για την αγορά εξοπλισμού κατασκευής μικροτσίπ, συμπεριλαμβανομένου ενός σαρωτή ακραίου υπεριώδους φωτός που κατασκευάζεται από την ολλανδική εταιρεία ASML.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu