Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην επιικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης με την κατηγορία της απιστίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Οι δικαστές έκαναν δεκτή, στο σύνολο της, την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Μανώλη Δράκου, παραπέμποντας σε δίκη τον Ιωάννη Διώτη μόνο για το κακούργημα της απιστίας και απαλλάσσοντας τον από το αδίκημα της καταστροφής εγγράφου από υπάλληλο με σκοπό τον πορισμό αθέμιτου οφέλους ή βλάβης τρίτου κατά του ελληνικού Δημοσίου.
Οι δικαστές έκριναν ότι δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν πάνω από 2.000 ονόματα Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους, ενώ απορρίπτουν τον ισχυρισμό του ότι η επίμαχη λίστα αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
Απαλλακτικό βούλευμα για Καπελέρη
Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσεται των κατηγοριών ο έτερος πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι δεν έλαβε ποτέ ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε εντολή να διενεργήσει έλεγχο.
Στις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου
Για την πολύκροτη υπόθεση, ήδη έχει προσδιοριστεί για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.
Η ημερομηνία έναρξης της δίκης προσδιορίστηκε από τον πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαο Πάσσο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FT: Εγκλωβισμένα πλοία στον Περσικό Κόλπο δηλώνουν κινεζικά για να αποφύγουν επίθεση
- Τεχνητή Νοημοσύνη και Έλληνες: Το 65% την χρησιμοποιεί καθημερινά – Το 72% θεωρεί δύσκολη την εύρεση ερωτικού συντρόφου
- Μέση Ανατολή: Για 8η μέρα στις φλόγες – Ασταμάτητο σφυροκόπημα Ισραήλ – Πύραυλοι από Ιράν
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ - Οικονομική έκθεση ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Πόσο θα επηρεαζόταν η ελληνική οικονομία εάν οι επενδύσεις δεν επιτάχυναν το τέταρτο τρίμηνο του 2025;
- Απογειώθηκε η τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 90 δολάρια
- Imperial Petroleum (Χάρης Βαφειάς): Έσοδα 161 εκατ. δολάρια, κέρδη 53 εκατ. δολάρια το 2025
- ΙΝΤΕΡΛΑΪΦ Α.Α.Ε.Γ.Α. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 114 ΤΟΥ Ν. 4548/2018
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







