Την ενεργειακή ασφάλεια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής που την περιβάλλει, έχει πλέον ως στόχο η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), μέσω και της δημιουργίας του συνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της χώρας μας και της Βουλγαρίας (IGB).
«Μέσω και του αγωγού αυτού δημιουργούμε μια νέα πύλη εισόδου αερίου» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σπύρος Παλαιογιάννης, κατά την ομιλία του σε ημερίδα, που διοργάνωσε η εταιρεία Σαμαράς & Συνεργάτες.
Ο ίδιος επισήμανε ότι αυτή την περίοδο η ΔΕΠΑ επαναπροσδιορίζει τη στρατηγική της και το επιχειρησιακό της πλάνο και στα επόμενα χρόνια θα αρχίσουν να γίνονται πράξη οι λύσεις που επεξεργάζεται σήμερα, σε σχέση με την τροφοδοσία της ανατολικής Ελλάδας και των νησιών με συμπιεσμένο και υγροποιημένο φυσικό αέριο (CNG και LNG).
O κ. Παλαιογιάννης υπενθύμισε ακόμη ότι η ΔΕΠΑ έχει σε πλήρη εξέλιξη το πιλοτικό της πρόγραμμα για τη δημιουργία περίπου 15 πρατηρίων φυσικού αερίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να δημιουργηθεί η πρώτη κρίσιμη μάζα οχημάτων που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο καύσιμο.
«Ήδη από το 2002 τροφοδοτούμε με αέριο 600 λεωφορεία και 150 απορριμματοφόρα στην Αττική αλλά τώρα μπαίνουμε στους στόλους των ΙΧ και αρχής γενομένης από το 2015 σκεφτόμαστε τη χρηματοδότηση μικρών επαγγελματικών στόλων για αγορά και κυρίως μετατροπή των κινητήρων τους» κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υδρογονάνθρακες: Οι ελληνικές προσδοκίες, με την Κρήτη στο επίκεντρο ερευνών από Chevron – Helleniq Energy
- EuroBasket: Στις 17:00 το ραντεβού της Εθνικής με το χάλκινο μετάλλιο, 16 χρόνια μετά
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Ζήτησε εκλογές και υποσχέθηκε μία Ελλάδα για όλους και όχι μόνο για τους «χορηγούς» του Κυριάκου
- Ουκρανική επίθεση με drones σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου
- Ο Αταμάν ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις των Τούρκων και είπε ότι απολύθηκε αυτός που το έκανε
- Ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: «Χτύπησε» Μητσοτάκη στους θεσμούς, στα ολιγοπώλια, στα αδιαφανή συμφέροντα (LIVE)
- Οι Τούρκοι είναι …Τούρκοι: Παρέμβαση της ελληνικής ομοσπονδίας για προκλητική ανάρτηση
- Η κινητοποίηση χιλιάδων ηθοποιών του Χόλυγουντ κατά του Ισραήλ και η αντίδραση της Paramount
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις