Στις 8 Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα προσαρμογής, σύμφωνα με τον επίτροπο της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σχεδιάζει να επισκεφθεί τη χώρα πριν την ημερομηνία αυτή.
«Θα έχουμε μια πρώτη συζήτηση στο Εurogroup την Πέμπτη, ενώ οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 8 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί κληθείς να σχολιάσει τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.
Ο Γάλλος επίτροπoς σημείωσε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση ώστε «να αξιολογήσουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η οποία έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».
Ο Πιερ Μοσκοβισί είπε ακόμη ότι γνωρίζει πως υπάρχουν εξελίξεις στα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης που έχει παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς, και τα οποία θα εξεταστούν υπό μορφή πακέτου «με τη δεδηλωμένη βούληση να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης, να βοηθήσουμε την Ελλάδα να μεταρρυθμιστεί και να εξέλθει με συντονισμένο τρόπο από το πρόγραμμα».
«Όλα αυτά με ανοικτό και φιλικό τρόπο, αλλά και με σεβασμό στους κανόνες μας» είπε χαρακτηριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
O κ. Μοσκοβισί επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη δ επίσκεψή του στην Ελλάδα, κάτι που όπως είπε θα γίνει πριν τις 8 Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος επίτροπος για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα, Γέρκι Κατάινεν, τόνισε ότι σκοπεύει και αυτός να μεταβεί στην Ελλάδα
Εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα, αν και, όπως είπε, «γνωρίζουμε ότι ο απλός Έλληνας πολίτης δεν επιχαίρει, γιατί η κατάσταση παρουσιάζει πολλές προκλήσεις».
«Ωστόσο το γεγονός ότι η ανάπτυξη επιστρέφει με ρυθμούς πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης δίνει ελπίδες, ενώ αποδεικνύει ότι οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς», τόνισε ο Φινλανδός επίτροπος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπολογιστική ισχύς: Το νέο «πετρέλαιο», που θέλει να ελέγξει η Wall Street
- Ευτυχώς που υπάρχει ο Άδωνις και οι καβγάδες στο Χ αποκτούν ομηρικό κύρος
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Φωτιά σε δύσβατη περιοχή της Κω – Πηγαίνουν δυνάμεις από Ρόδο
- Ο Μπέζος «φόρεσε τη φανέλα» της Λίβερπουλ: Deal 7,1 δισ. δολαρίων αλλάζει τις ισορροπίες στο Άνφιλντ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Το πετρέλαιο έκοψε τη φόρα του ράλι – «Ανάσα» στη Φρανκφούρτη, πιέσεις σε Λονδίνο και Παρίσι
- Λουίτζι Μανγκιόνε: Δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare – «Τον πυροβόλησα και πέθανε»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








