Το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας έχει καταντήσει όπλο στα χέρια ολίγων παικτών, που «πυροβολούν» τους καταναλωτές
Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά σημείωσε ξαφνικό άλμα και ανήκθε στα 184,79 ευρώ η μεγαβατώρα καταγράφοντας αύξηση σε μία ημέρα 59,9%. Αυτή η τιμή είναι μαζί με αυτή τη Ρουμανίας και της Βουλγαρίας οι υψηλότερες στην Ευρώ και για την Ελλάδα είναι τιμή ρεκόρ από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα.
Ορισμένοι αποδίδουν την εκτόξευση της τιμής στην ηλεκτρική διασύνδεση της χώρας με τα βαλκάνια και την Ουγγαρία, όπου προκλήθηκαν προβλήματα στην παροχή ρεύματος.
Μάλιστα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας η τιμή ενδισυνεδριακά ανήλθε μέχρι τα 500 ευρώ ανά MWh και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη έγινε στις 8 το βράδυ και επόμενη στις 9 το βράδυ δίνοντας ώθηση στη μέση τιμή. Στις 10 το βράδυ έγραψε τα 390 ευρώ ανά MWh.
Οι συνολικές ποσότητες ενέργεια που ζητήθηκαν στο κρίσιμο τρίωρο ανήλθαν σε 16.000 MWh όταν η συνολική ζήτηση διαμορφώθηκε σε 223.230 MWh.
Οι ακραίες διακυμάνσεις επιβαρύνουν τα εκατομμύρια των νοικοκυριών που θα κληθούν τον επόμενο μήνα να πληρώσουν πιο ακριβά την τιμή της KWh.
Η πορεία της τιμής της MWh έχει ανοδική πορεία εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα.
Εδώ οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά την Ευρώπη όπως της δίνει η ρυθμιστική αρχή ΡΑΕΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Αποβλήτων και Υδάτων):

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εξαγορά Warner Bros από Netflix: Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι την ολοκλήρωση και κρύβει κινδύνους
- Mητσοτάκης από το Μαρκόπουλο: Τέλος τα επόμενα 2 χρόνια η προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους
- Κυρανάκης για αποξήλωση τρόλεϊ: Έχουν υπερδιπλάσιο λειτουργικό κόστος από ένα ηλεκτρικό λεωφορείο
- ΥΠΕΝ: Σε δημόσια διαβούλευση δέσμη μέτρων για τα ενεργειακά φτωχά νοικοκυριά
- FT: Πώς το Netflix έκλεψε την Warner Bros από τον Ντέιβιντ Έλισον
- Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, έκλεισε η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
- Ουκρανία: Πλήγμα από drone στο προστατευτικό κέλυφος του Τσερνόμπιλ
- Κατατέθηκαν στη Βουλή οι συμβάσεις για Εγνατία, αεροδρόμιο στο Καστέλι και Αττική Οδό – Τι προβλέπεται
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








