Τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΟΛΠ βάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τους αρμόδιους υπουργούς Π. Λαφαζάνη και Θ. Δρίτσα, να δίνουν το στίγμα των προθέσεων τους.
Μετά το μπλόκο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης -παραλαβής στο υπουργείο.
«Ένα από τα πρώτα μέτρα είναι να βάλουμε τέλος στη διάσπαση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ θα παραμείνει δημόσια επιχείρηση, με πλειοψηφικό πακέτο στο Δημόσιο», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης.
Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέρμα στην τρόικα και τα μνημόνια
«Όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, ένας ένας, θα ακυρωθούν», ξεκαθάρισε ο Π. Λαφαζάνης.
Η κυβέρνηση θα σταματήσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ τόνισε νωρίτεραο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Όπως τόνισε στο MEGA, αυτή θα είναι μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.
«Προχωράμε άμεσα στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου δημόσιας ΔΕΗ, το ρεύμα και το φυσικό αέριο είναι πολύ ακριβά και δεν βοηθούν τους πολίτες και τη χώρα, θα προχωρήσουμε άμεσα στην εφαρμογή της προεκλογικής μας δέσμευσης για το δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά», ανέφερε.
Την πρόθεσή του να αναστείλει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς εξέφρασε χθες ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, ο Θ. Δρίτσας κατέστησε σαφές πως «η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ».
«Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει» συνέχισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη συμφωνία με την Cosco, τόνισε ότι θα αναθεωρηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού.
H Ελλάδα επέλεξε το 2014 την κινεζική Cocso και άλλους τέσσερις υποψηφίους για την πώληση του 67% του ΟΛΠ μετά το σχήμα ιδιωτικοποίησης που συμφωνήθηκε με τους διεθνείς δανειστές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαουδική Αραβία: Στόχος πυραύλων το οικονομικό κέντρο του Ριάντ
- Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- Μαθήματα ενέργειας από Αντώνη Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Έξι προτάσεις για φθηνότερο ρεύμα και στήριξη της ελληνικής περιφέρειας
- Νέα πολιτική σελίδα στο Ισραήλ με Άιζενκοτ;
- Γάζα: Η κακοκαιρία σαρώνει καταυλισμούς – Χωρίς στέγη χιλιάδες οικογένειες μετά τις πλημμύρες
- Τραπεζικό χάος στην Παραγουάη: 1,2 εκατ. καταθέτες πήραν πίσω τα χρήματά τους
- Κλειστοί δρόμοι για τον Μαραθώνιο 2026: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Ρούμπιο: Σκληρή γραμμή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συγκρούσεις συμφερόντων ενόψει διεργασιών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








