Θα έχει επίσης επιπτώσεις για τη συναλλαγματική ισοτιμία, οπότε θα έχει σίγουρα επιπτώσεις για τη νομισματική μας πολιτική, είπε ο διοικητής της ΤτΕ
H ευρωπαϊκή οικονομία θα υποφέρει αν ο Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για επιβολή δασμών και εμπορικών φραγμών, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.
«Θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία και θα έχει επίσης επιπτώσεις για τη συναλλαγματική ισοτιμία, οπότε θα έχει σίγουρα επιπτώσεις για τη νομισματική μας πολιτική» ανέφερε σε συνέδριο το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι το τι θα συμβεί τελικά θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση Τραμπ.
Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα συνεχίσει την τρέχουσα πορεία της καθώς θα περιμένουμε να δούμε τα συγκεκριμένα βήματα που θα κάνει η Ουάσιγκτον, σημείωσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Kodak: Η εταιρεία με ιστορία 133 ετών δεν μπορεί να καλύψει χρέη 500 εκατ. ευρώ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Σίσι με έμφαση σε Γάζα και διμερή θέματα
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων
- ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επιβεβαίωσαν την στήριξή τους στην Ουκρανία
- Κουτσούμπας από Πάτρα: «Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στις πυρκαγιές- Δεν είχε πυρασφάλεια η ΒΙΠΕ»
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Κρις Πάππας: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει
- Τραμπ: Ζητάει τώρα την παραίτηση της Λίζα Κουκ, μέλος του ΔΣ της Fed
- Μητσοτάκης για συλλήψεις εμπρηστών: Τέλος η ατιμωρησία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις