Λίγες εβδομάδες μετά την ίδρυση σχετικής εταιρείας από τη μητέρα του κ. Βασιλάκη
Η σύμπραξη για την ανέγερση ενός νέου πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος στο Νότιο Ηράκλειο από τον όμιλο Phāea Resorts των αδελφών Κωστάντζας και Αγάπης Σμπώκου και του Ευτύχιου Βασιλάκη (Αegean) επισημοποιήθηκε πριν από λίγα 24ωρα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία MYRINA VILLAGE ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., υπέβαλε αίτηση στην Enterprise Greece για την ένταξη της νέας επένδυσης «PHĀEA– South Crete: Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης» στις Στρατηγικές Επενδύσεις. Το τουριστικό συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε ιδιόκτητη έκταση 155 στρεμμάτων, στη θέση «Σκούρος» του Δήμου Βιάννου, στο Νότιο Ηράκλειο, που βρίσκεται σε απόσταση 40 λεπτών από το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.
Κατά όσα αναφέρονται στην αίτηση ένταξης στις Στρατηγικές Επενδύσεις, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πολυτελές, αειφόρο τουριστικό συγκρότημα, που θα περιλαμβάνει 5άστερο ξενοδοχείο με 140 δωμάτια, 30 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, κτίριο υποδοχής και κοινόχρηστη πισίνα, χώρους εστίασης και wellness & fitness spa, περιβάλλοντα χώρο με κήπους για παραγωγή βιολογικών προϊόντων. «Στόχος του επενδυτικού σχεδίου είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος υψηλής ποιότητας, εναρμονισμένο με τα φυσικά και ανθρωπογενή χαρακτηριστικά της περιοχής επένδυσης και σε πλήρη συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα για Green Hotels», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 121,11 εκατ. € πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 83 νέες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.
Μάλιστα, η εταιρεία αιτείται την ένταξη της επένδυσης στην κατηγορία «Στρατηγική Επένδυση-1», καθώς και τα κίνητρα ταχείας αδειοδότησης, χρήσης γης και των ειδικών ευεργετικών διατάξεων του Ν. 4864/2021.
Σημειώνεται ότι η δημόσια διαβούλευση για το έργο θα διαρκέσει έως τις 17 Μαρτίου 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις