Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 το μεσημέρι στο Οβάλ Γραφείο
Πρόσκληση για συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 3:30 το μεσημέρι στο Οβάλ Γραφείο και έρχεται λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του στρατηγικού διαλόγου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Λευκωσία και λίγους μήνες μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην αμερικανική πρωτεύουσα, η σημαντικότατη αυτή εξέλιξη αντικατοπτρίζει την βαρύτητα που έχει αποκτήσει η Κύπρος για τις ΗΠΑ και τον αναβαθμισμένο στρατηγικό ρόλο που της αποδίδουν στην Ουάσιγκτον σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή.
Τελευταία φορά που πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο ήταν τον Ιούνιο του 1996 όταν ο Γλαύκος Κληρίδης είχε συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ σε ρόλο προστάτη του Πούτιν: Ζητά από Ζελένσκι να σταματήσει τα πλήγματα στα διυλιστήρια
- Ρωσικό drone έπληξε τρένο μετά τη διέλευση Μπόρις Τζόνσον και Ευρωπαίων αξιωματούχων
- Πώς ένα σπάνιο πουλί δημιούργησε ένα νέο μοντέλο τουρισμού στον Ισημερινό
- Το οικονομικό «θαύμα» της Σελίν Ντιόν: Πώς οι συναυλίες της γίνονται «χρυσωρυχείο» για το Παρίσι
- Η «παγίδα» του ChatGPT σε δικηγόρο: «Εφηύρε» μάρτυρες σε υπόθεση δολοφονίας
- Συναγερμός για τον Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone έπληξε τρένο πίσω του
- Μετά τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Τραμπ θα ασχοληθεί (και) με την Σκωτία
- Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: Ο κύκλος της χρεοκοπίας άνοιξε με ευθύνη της ΝΔ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








