Οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και η αντιμετώπιση των NPLs βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στην Αθήνα της επικεφαλής του SSM, Daniele Nouy, με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.
Η Nouy συναντήθηκε ακόμη με εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων της επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του SSM βρέθηκαν η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, υπό το πρίσμα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) του 2018, ιδιαιτέρως δε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPLs) και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους.
Η Daniele Nouy συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρμόδιες εποπτικές Διευθύνσεις, τα οποία ευχαρίστησε για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για όλα τα τρέχοντα θέματα της τραπεζικής εποπτείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Τέλος εποχής για το Cybertruck;
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ θέλει να αφήσει πίσω του το Brexit – Το νέο πολιτικό στοίχημα
- Αυστρία: Γιατί οι επενδυτές ζητούν τα χρήματά τους από τα funds ακινήτων
- Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν από το επιτόκιο 3% και τις 120 δόσεις
- Συναγερμός για τα αποθέματα ντίζελ στην Αυστραλία: Το αδύναμο σημείο της
- Η γιορτή στην Ινδία που ανοίγει το χρηματιστήριο σε ημέρα αργίας
- Συντάξεις στην Ευρώπη: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα και ποιοι αργότερα
- Wall Street: Να αγοράσουν ή να πουλήσουν οι επενδυτές μετά τη μεγάλη αναταραχή;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








