Με τον Γερμανό ομόλογό του Olaf Scholz θα συναντηθεί στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής 13 Απριλίου 2018.
Της συνάντησης προηγείται σήμερα η συνεδρίαση του Euro Working Group.
Χρέος και προαπαιτούμενα 4ης αξιολόγησης θα βρεθούν «επί τάπητος» στη σημερινή (12/4) συνεδρίαση του EWG όπου την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Εκτός «ατζέντας» θα μείνει το ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο τελεί υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς οι οποίοι διαφωνούν με ορισμένες από τις ελληνικές προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις της «επόμενης μέρας». Θεωρούν δηλαδή ότι κινούνται στη λογική των παροχών και όχι στο πλαίσιο συμμόρφωσης και της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλουν οι αγορές.
Σε αυτό το πλαίσιο οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – δανειστών για το αναπτυξιακό σχέδιο θα συνεχιστούν μέχρι το «παρά ένα» του Eurogroup της 27ης Απριλίου, όπου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει στους ομολόγους του το «πακέτο» με τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις του νέου προγράμματος μεταμνημονιακής παρακολούθησης (post programme surveillance).
Η ελληνική πλευρά έχει ήδη λάβει το μήνυμα από τους δανειστές ότι η όποια διευθέτηση του χρέους θα δοθεί υπό όρους και προϋποθέσεις.
Άλλωστε στο σημερινό EWG αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα σενάρια για την ελάφρυνση του χρέους στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSΜ) και οι Γάλλοι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Με χρηματοδότηση Eurobank από το Ταμείο Ανάκαμψης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC Athens) στο Ελληνικό
- Αποχωρεί από την Intracom Defense ο Διευθύνων Σύμβουλος Γεώργιος Τρουλλινός
- Ο Κωνσταντίνος Κατσακιώρης νέος Business Development Director της Yodiwo
- Ποια είναι η AMCO με την μονάδα στην Κόρινθο στην οποία επενδύει η Halcyon Equity Partners
- Η Intel αντεπιτίθεται με ετήσιες κυκλοφορίες επεξεργαστών και ριζικές αλλαγές έως το 2028
- Κώστας Μπακογιάννης: Από 23 χρονών στις Βρυξέλλες, πάντα αξιοκρατικά – Τι έγραψε ο ίδιος
- Παγκόσμια πρωτιά για τις ασύρματες τηλεοράσεις της LG με τη σφραγίδα της TÜV Rheinland
- Aεροδρόμιο Καλαμάτας: Στόχος να ξεπεράσει το 1,5 εκατ. επιβάτες ετησίως
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








