Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ: Μηνύματα στήριξης από Φον Ντερ Λάιεν, Σχοινά και Χριστοδουλίδη

Η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας, δήλωσε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάϊεν

Τις πολιτικές κατευθύνσεις, το ιδεολογικό πλαίσιο και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωεκλογών, ανέδειξε στην καταληκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. με μήνυμα ότι είναι καθοριστική η εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και ψήφους διαμαρτυρίας.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «υιοθετεί την τακτική Πολάκη» και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εξακολουθεί να ποτίζει με δηλητήριο τον πολιτικό διάλογο». Έστρεψε τα βέλη του και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, είπε, έχει επιλέξει να βάψει το κόμμα του με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο μας κρύβονται οι δεσμεύσεις μας»

«Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου σημαίνει ναι στην σιγουριά την σταθερότητα και την πρόοδο της πατρίδας. Θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση σ’ αυτή την τεράστια προσπάθεια που έχουμε υλοποιήσει, ώστε το 2027 η Ελλάδα να δρέψει τους καρπούς που δικαιούται. Πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο μας κρύβονται οι δεσμεύσεις μας. Κρύβεται όμως και το δικό μου όνομα. Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές μου δίνει νέα δύναμη να διεκδικήσω όσα χρειάζεται η Ελλάδα, να πάω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πιο δυνατός», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

Δεν πρέπει να κρύψουμε ούτε τις ελπίδες ούτε τις απειλές που κρύβει αυτή η αναμέτρηση, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οριοθετώντας το διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου, με το δίλημμα σταθερότητα ή νέες περιπέτειες, ζητώντας την ψήφο των πολιτών για μια πιο ισχυρή Ελλάδα στην ΕΕ και θέτοντας εαυτόν στην πρώτη γραμμή της αναμέτρησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε «τις δυνάμεις του λαϊκισμού που εμπορεύονται δήθεν εύκολες λύσεις», επιτιθέμενος με σφοδρότητα τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο, χωρίς να τον κατονομάσουν.

«Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν ξανά στην Ελλάδα αυτά που συνέβησαν την τελευταία δεκαετία. Ο κύριος Κασσελάκης που δεν το κρύβει έχει στην ψυχή του τον κύριο Πολάκη γιατί δεν άλλαξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός ήταν αυτός είναι κι αυτός θα παραμείνει. Και επειδή δεν ξέρει τι θα κάνει κάνει αυτό που ξέρει να κάνει να ποτίζει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα.Ο κύριος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικιά του επιλογή και βέβαια από κοντά αυτοί που εμπορεύονται την πίστη τον πατριωτισμό μετατρέποντας την πολιτική σκηνή σε τηλεμάρκετινγκ», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τα βήματα που έχει κάνει η χώρα την τελευταία πενταετία, ειδικά στους τομείς της άμυνας, της οικονομίας και της ανάπτυξης, ενώ παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης υπήρξαν και λανθασμένοι χειρισμοί.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την προπαγάνδα να αμαυρώσει την μεγάλη εικόνα της χώρας μεγεθύνοντας επιμέρους υπαρκτές αδυναμίες. Δε διστάσαμε μπροστά σε τολμηρές αλλαγές δε διστάσαμε όμως να παραδεχτούμε λάθη που για μας πάντα το λάθος είναι ένα κάλεσμα για να το διορθώσουμε. Καμιά επιμέρους διαφωνία δεν νοείται να μας οδηγήσει σε συνολική απόρριψη. Κανένα μικρό παράπονο όσο δίκαιο και αν είναι δεν αξίζει κόντρα στην συλλογική πρόοδο», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τα σενάρια μεταπήδησής του σε ευρωπαϊκό αξίωμα.

«Μένουμε Ευρώπη και θέλουμε πρόεδρο την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν άλλα μένουμε Ευρώπη και θέλουμε Ελλάδα με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή. Θα βρεθώ πάλι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε την Ελλάδα σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά», τόνισε.

Μηνύματα στήριξης

Οχι πολύ παλιά η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας η Ελλάδα έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας. Η οικονομία της Ελλάδας έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Ευρώπη χρειάζεται Ούρσουλα και Κυριάκο. Όχι Λεπέν και Σαλβίνι. Ούτε τους εγχώριους φίλους του Πούτιν», τόνισε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Με γεωπολιτικό πρόσημο η ομιλία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ σε μια περιοχή κρίσιμης σημασίας, όντες στην πράξη βασικοί πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας», τόνισε ο πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ γευμάτισαν από κοινού με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu