Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Υπουργείο Εργασίας να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την συνολική στήριξη των εργαζομένων, που από τη μια μέρα στην άλλη μένουν χωρίς δουλειά, καθώς και των οικογενειών τους
«Την ώρα που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα δήθεν θετικά της αποτελέσματα στην ανάπτυξη της χώρας, άλλη μια επιχείρηση ανακοινώνει αιφνιδιαστικά λουκέτο, επικαλούμενη το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος, Χρ. Γιαννούλης, Ρ. Θρασκιά και Κ. Νοτοπούλου.
Όπως επισημαίνουν, «μετά την ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω, την Tupperware και την Crown Can Hellas σε Πάτρα και Κόρινθο, μόλις χθες η Sonoco Hellas, ανακοίνωσε ότι σταματάει την λειτουργία των δυο εργοστασίων της σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, 85 εργαζόμενοι οδηγούνται από 1 Ιουνίου στην ανεργία, ενώ η ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας πρόκειται να βυθιστεί περαιτέρω σε κρίση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καλεί το Υπουργείο Εργασίας να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την συνολική στήριξη των εργαζομένων, που από τη μια μέρα στην άλλη μένουν χωρίς δουλειά, καθώς και των οικογενειών τους. Η παροχή ολιγόμηνων επιδομάτων, χωρίς προοπτική για κατά προτεραιότητα απορρόφηση σε θέσεις εργασίας, θα σημάνει το απόλυτο αδιέξοδο για αυτούς τους 85 εργαζομένους.
Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να μας πει που θα σταματήσει αυτό το μπαράζ λουκέτων και απολύσεων. Ποιος είναι ο αναπτυξιακός παράδεισος που ευαγγελίζεται, όταν πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις επιλέγουν να κλείσουν τα εργοστάσια που εδρεύουν στην Ελλάδα αλλά και να συνεχίσουν τις εργασίες τους σε άλλες χώρες; Πόσο ακόμη η ελληνική κοινωνία θα μετρά απολυμένους, εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές ζώνες και μείωση της εγχώριας παραγωγικής της δύναμης;», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΤ: Κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση
- Νέος γύρος λουκέτων στα ΕΛΤΑ – Στα «κάγκελα» δήμαρχοι και βουλευτές
- Οι σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ – Cognitera – Neuropublic παραμένουν αδιευκρίνιστες
- Κυκλώνας “Μελίσα”: Χτύπησε την βόρεια Καραϊβική και κατευθύνεται στις Βερμούδες
- Eurostat: Αύξηση 1,3% του ΑΕΠ της ευρωζώνης το γ΄τρίμηνο
- ΟΠΑΠ: Στις 25/11 τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2025
- Τραμπ: Συμφωνία με την Κίνα για «πάγωμα» ενός έτους στους περιορισμούς εξαγωγών σπάνιων γαιών
- ΔΕΔΔΗΕ: Στη Νοva το έργο μαζικής διασύνδεσης 1 εκατ. έξυπνων μετρητών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








