Σήμερα οι διαπραγματεύσεις για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων
Αλλο ένα χτύπημα για τον Βόλο από τα πολλά το τελευταίο διάστημα κα άλλο ένα χτύπημα για την ελληνική βιομηχανία.
Το 2024 αναδεικνύεται σε χρονιά αλλεπάλληλων λουκέτων σε βιομηχανίες ανά την Ελλάδα, κάτι που δείχνει και τον σταδιακό μαρασμό της μεταποίησης στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε στους εργαζομένους απόφαση για οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου Σύρμα ΑΕ, το οποίο βρίσκεται στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου που παρήγαγε συρματόσχοινα, μια μονάδα της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας ελαστικών Continental AG.
Σήμερα, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση για το λουκέτο, αναμένεται να ληφθούν – μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις με το σωματείο εργαζομένων – αποφάσεις για τις αποζημιώσεις των 70 υπαλλήλων του εργοστασίου, πολλοί από τους οποίους ήταν στην επιχείρηση πάνω από 20 χρόνια.
Αυτή η απόφαση δεν ήταν εντελώς κεραυνός εν αιθρία. Κατά όσα τονίζουν εργαζόμενοι της εταιρείας στο Financial Report, μετά το λουκέτο στην επίσης θυγατρική της Continental ΙΜΑΣ, πριν από 8 χρόνια, η ΣΥΡΜΑ έχασε τον βασικό της πελάτη, προσπαθώντας στη συνέχεια, να συνεργάζεται κατά καιρούς με διάφορες εταιρείες που προμηθεύονταν συρματόσκοινα, σε Ελλάδα και Γερμανία. Ο ανταγωνισμός, όμως, από την Κίνα και άλλες χώρες σταδιακά σταμάτησε και αυτές τις τελευταίες συνεργασίες.
Τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο, η παραγωγή φυλλορροούσε, οι παραγγελίες ήταν ελάχιστες και το τελικό πλήγμα ήρθε πριν από δύο ημέρες με την αιφνίδια αυτή ανακοίνωση από πλευράς της διοίκησης στους εργαζομένους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ σε Σι: «Θα συζητήσουμε τα πιο πιεστικά ζητήματα, εμπόριο, ασφάλεια και AI»
- ElvalHalcor: Ξεκίνησε η διαδικασία απορρόφησης της Ανοξάλ
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών της Alpha Trust Συμμετοχών
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση – Συγχώνευση με απορρόφηση της 100% θυγατρικής «ΑΝΟΞΑΛ Α.Ε.»
- Paramount: Νέο δάνειο 7,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Warner Bros
- Aktor: Στα 648 εκατ. ευρώ ο τζίρος (+4,1%) με καθαρά κέρδη 5,14 εκατ. ευρώ (-69%)
- Gucci: Πολυτελή sneakers «Made in China» δοκιμάζουν την ιταλική της παράδοση και τις πωλήσεις
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - Γνωστοποίηση σημαντικής μεταβολής στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το Ν.3556/2007 (Ορθή Επανάληψη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









