Το ταμείο δημιουργήθηκε για να διευκολύνει και να συντονίσει τη ροή της βοήθειας που φτάνει στη Γάζα
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι κατόπιν οδηγιών του Προέδρου της χώρας σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν η χώρα θα διαθέσει ποσό 15 εκατομμυρίων δολαρίων στο «Ταμείο Αμάλθεια» της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να στηρίξει την πρωτοβουλία για τον θαλάσσιο διάδρομο μεταξύ Κύπρου και Γάζας.
Υπενθυμίζεται ότι το ταμείο δημιουργήθηκε για να διευκολύνει και να συντονίσει τη ροή της βοήθειας που φτάνει στη Γάζα αλλά και να διασφαλίσει ότι η βοήθεια θα παραδίδεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Στοχεύει επίσης στην ενίσχυση των δυνατοτήτων ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, παρέχοντας ευέλικτες μορφές χρηματοδότησης για τα μέρη που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την ανθρωπιστική ανταπόκριση, ώστε να συμβάλουν σε αυτές τις προσπάθειες.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ τονίζει επίσης σε ανακοίνωσή του ότι η συνεισφορά των ΗΑΕ στο εν λόγω ταμείο απορρέει από τη δέσμευσή τους να αντιμετωπίσουν την επιδεινούμενη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μέσω αυτής της πολυμερούς προσέγγισης και συνεργασίας, η οποία πέτυχε ένα ιστορικό προηγούμενο για τη βοήθεια του παλαιστινιακού λαού πριν από την αναστολή του θαλάσσιου διαδρόμου μεταξύ της Κύπρου και της Λωρίδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κινητοποιήσεις αγροτών: Καταγγελία στη Χαλκίδα για την Αστυνομία, που δεν άφησε πολίτη να επισκεφθεί το παιδί του στο νοσοκομείο
- Ρομποτικά ταξί στο Λονδίνο το 2026;
- Dieselgate: Συμβιβασμός 150 εκατ. δολ. για Mercedes
- Ήπιες απώλειες στην προ-εορταστική εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Εθνική Τράπεζα: 371.026 ίδιες μετοχές σε στελέχη και προσωπικό
- Foodlink: Αγορά μετοχών από τον πρόεδρο του Δ.Σ.
- Νέο διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία
- Ανδρουλάκης: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δίνει προτεραιότητα στην προσφυγή για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








