Το ταμείο δημιουργήθηκε για να διευκολύνει και να συντονίσει τη ροή της βοήθειας που φτάνει στη Γάζα
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι κατόπιν οδηγιών του Προέδρου της χώρας σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν η χώρα θα διαθέσει ποσό 15 εκατομμυρίων δολαρίων στο «Ταμείο Αμάλθεια» της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να στηρίξει την πρωτοβουλία για τον θαλάσσιο διάδρομο μεταξύ Κύπρου και Γάζας.
Υπενθυμίζεται ότι το ταμείο δημιουργήθηκε για να διευκολύνει και να συντονίσει τη ροή της βοήθειας που φτάνει στη Γάζα αλλά και να διασφαλίσει ότι η βοήθεια θα παραδίδεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Στοχεύει επίσης στην ενίσχυση των δυνατοτήτων ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, παρέχοντας ευέλικτες μορφές χρηματοδότησης για τα μέρη που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την ανθρωπιστική ανταπόκριση, ώστε να συμβάλουν σε αυτές τις προσπάθειες.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ τονίζει επίσης σε ανακοίνωσή του ότι η συνεισφορά των ΗΑΕ στο εν λόγω ταμείο απορρέει από τη δέσμευσή τους να αντιμετωπίσουν την επιδεινούμενη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μέσω αυτής της πολυμερούς προσέγγισης και συνεργασίας, η οποία πέτυχε ένα ιστορικό προηγούμενο για τη βοήθεια του παλαιστινιακού λαού πριν από την αναστολή του θαλάσσιου διαδρόμου μεταξύ της Κύπρου και της Λωρίδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις