Η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών είναι εθνική αρμοδιότητα, υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου, στις Βρυξέλλες, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, σχετικά με το θέμα, υπενθύμισε τη θέση της Επιτροπής, ότι υπάρχουν δύο «διαφορετικές διαδικασίες» και πως η πρώτη αφορά την παροχή αδειών περιεχομένου σε τηλεοπτικά κανάλια και η δεύτερη τη ρυθμιστική αρχή τηλεποινωνιών.
Για την πρώτη διαδικασία, σημείωσε, ότι «δεν υπάρχει πλαίσιο που να έχει εναρμονιστεί σε επίπεδο ΕΕ και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη είναι ελεύθερα να επιλέξουν τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών σύμφωνα με τις εθνικές προδιαγραφές». Επίσης, ανέφερε ότι «ακόμα και όταν πρόκειται για τομείς εθνικής αρμοδιότητας, οι αρχές που περιλαμβάνονται στις Συνθήκες συνεχίζουν να ισχύουν, συμπεριλαμβανομένης της αρχής ελευθερίας εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών», ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτό αναφέρθηκε ο επίτροπος Έτινγκερ στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες στον γερμανικό Τύπο.
Ωστόσο, ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να αποκαλύψει το ακριβές περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν αποσταλεί στον κ. Έτινγκερ, για τις οποίες έκανε λόγο στη χθεσινή συνέντευξη.
Τέλος, σημείωσε πως η δεύτερη διαδικασία, η οποία βρίσκεται «σε εξέλιξη» αφορά «την αυτονομία της ρυθμιστικής αρχής και τα σχετικά με αυτήν ζητήματα, για τα οποία ο επίτροπος Έτιγνκερ βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισραηλινό χτήπημα σκότωσε γονείς και τις δύο ανήλικες κόρες τους στη Γάζα
- Eurostat: Στα 4,43 εκατ. οι δικαιούχοι προσωρινής προστασίας από την Ουκρανία στην ΕΕ, 41.465 στην Ελλάδα
- Τράπεζα Πειραιώς: Συνεργασία με Apollo για επενδυτικά προϊόντα
- Fourlis και DrP Group: Αλλαγή δομής στη συνεργασία και νέα συμφωνία για Holland & Barrett
- ΕΛΣΤΑΤ: Στα 8,91 δισ. ευρώ οι περιβαλλοντικοί φόροι το 2024, μείωση 3,7% σε έναν χρόνο
- Πτώση ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο, λόγω μικρότερης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Ο Όμιλος Fourlis υπέγραψε την οριστική συμφωνία για τη στρατηγική συνεργασία του με την DrP Group
- Green Tank: «Δοκιμάζει» το αφήγημα περί ισχυρών εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








