Τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν κεφάλαια από το Ταμείο και που δεν είναι ανάδοχοι
Η λίστα με τους τελικούς αποδέκτες με την υψηλότερη χρηματοδότηση (με βάση τις αποφάσεις έγκρισης για τη λήψη της χρηματοδότησης) από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια (Δράση 16980 – Δανειακή στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη.
Ως τελικός αποδέκτης, βάσει των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θεωρείται η τελευταία οντότητα (νομικό ή φυσικό πρόσωπο) που λαμβάνει κεφάλαια ΤΑΑ, που δεν είναι ανάδοχος.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η δημοσιοποίηση του εν λόγω καταλόγου γίνεται για λόγους διαφάνειας, με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) 2021/241 για τη θέσπιση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως τροποποιήθηκε με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2023/435 της 27ης Φεβρουαρίου 2023.
Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 25(α) του Κανονισμού, το κάθε κράτος-μέλος δημοσιεύει δύο φορές ετησίως κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει για τους 100 αποδέκτες με την υψηλότερη χρηματοδότηση από το ΤΑΑ, την επωνυμία τους, και, κατά περίπτωση, έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό σε εθνικό επίπεδο (π.χ. αριθμός φορολογικού μητρώου), το ποσό των κεφαλαίων που έλαβαν (σωρευτικά) καθώς και τη σχετική χρηματοδοτούμενη από το ΤΑΑ δράση ή δράσεις.
Τα εν λόγω δεδομένα, συγκεντρώνονται για όλα τα κράτη-μέλη και δημοσιεύονται σε κεντρικό επίπεδο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από την ανωτέρω υποχρέωση δημοσιοποίησης εξαιρούνται οι πληροφορίες που αναφέρονται στο Άρθρο 38 (3) του Δημοσιονομικού Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1046 ενώ, πρόσθετα, όταν δημοσιεύονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, οι σχετικές πληροφορίες διαγράφονται με την πάροδο δύο ετών από το τέλος του οικονομικού έτους κατά το οποίο καταβλήθηκε η χρηματοδότηση στον τελικό αποδέκτη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παρούσα δημοσίευση στοιχείων περιέχει δεδομένα έως και 30 Νοεμβρίου 2024.
Δείτε τη λίστα των 100
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
- “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αποδεσμεύονται οι πτήσεις – Τι λένε Κυβέρνηση, ΥΠΑ, ελεγκτές και ΟΤΕ για το σημερινό black out σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας
- ΟΤΕ: Κανένα τεχνικό πρόβλημα στα κυκλώματα
- Πώς μπορεί να γίνει “ανέπαφη” κλοπή της τραπεζικής κάρτας σας
- Eιδικό στρατιωτικό επιτελείο εγκαθιστά η Κολομβία στα σύνορα με τη Βενεζουέλα
- Πέθανε στα 74 του από έμφραγμα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης
- Σερβία για σύλληψη Μαδούρο: Το διεθνές δίκαιο δεν λειτουργεί – Δημιουργεί κακό προηγούμενο η στάση των ΗΠΑ
- Χάκερς υπέκλεψαν εμπιστευτικά έγγραφα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








