Οπως μεταδίδει το Reuters, αποδίδοντας τα γεγονότα σε μαρτυρίες γιατρών - Δηλώσεις και του Έλληνα Θάνου Γκαργκαβάνη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Οπως μεταδίδει το Reuters, ισραηλινά άρματα μάχης άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που προσπαθούσε να μεταφέρει βοήθεια από φορτηγά στη Γάζα την Τρίτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 59 ανθρώπους. Αυτό αναφέρουν γιατροί, σε ένα από τα πιο αιματηρά περιστατικά μέχρι σήμερα στην κλιμακούμενη βία, καθώς οι απελπισμένοι κάτοικοι αγωνίζονται για τρόφιμα.
Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε περίπου δώδεκα παραμορφωμένα πτώματα να βρίσκονται σε έναν δρόμο στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός, που βρίσκεται σε πόλεμο με τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα από τον Οκτώβριο του 2023, παραδέχτηκε ότι άνοιξε πυρ στην περιοχή και δήλωσε ότι διερευνά το περιστατικό.
Για το περιστατικό έκαναν δηλώσεις και αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι οποίοι είπαν ότι έλαβαν αναφορές για ένα περιστατικό μαζικών θυμάτων την Τρίτη που επηρέασε ανθρώπους που περίμεναν για προμήθειες τροφίμων, λέγοντας ότι οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 θανάτους.
«Αυτό είναι και πάλι το αποτέλεσμα μιας ακόμη πρωτοβουλίας διανομής τροφίμων», δήλωσε ο Θάνος Γκαργκαβάνης, χειρουργός τραυμάτων και υπεύθυνος επειγόντων περιστατικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Το περιστατικό ήταν το τελευταίο σε σχεδόν καθημερινούς μαζικούς θανάτους Παλαιστινίων που αναζητούν βοήθεια τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κοντά σε τοποθεσίες που λειτουργούν από το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Ανθρωπιστικό Ίδρυμα της Γάζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καταγγελία για τα email «Ασφαλούς Κολύμβησης»: Στο μικροσκόπιο η χρήση δεδομένων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
- Διαστημικά σκουπίδια: Η νέα αγορά δισεκατομμυρίων που γεννιέται σε τροχιά
- Apple: Ενσωματώνει το Qwen της Alibaba στο Apple Intelligence για χρήστες Mac στην Κίνα
- Αναφορές για τον θάνατο του πατέρα του Λιονέλ Μέσι – Αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση
- Ιράν: «Ναι» σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ, αλλά όχι σε άμεσο άνοιγμα
- ΕΛΓΕΚΑ: Προληπτική ανάκληση μαρμελάδας Bonne Maman
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλότερος ο τζίρος στα καταστήματα και πιέσεις από το ηλεκτρονικό εμπόριο
- Βουλγαρία: Drone συνετρίβη κοντά στον διαβαλκανικό αγωγό φυσικού αερίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








