Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας έκανε δεκτό το αίτημα ως προς την εκταφή και την ταυτοποίηση, αλλά όχι τοξικολογικές εξετάσεις
Δεύτερη παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση σχετικά με παράβαση καθήκοντος, εγκρίνοντας εν μέρει το αίτημα του Παύλου Ασλανίδη για εκταφή της σορού του 26χρονου γιου του, θύματος της τραγωδίας των Τεμπών, εξέδωσε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας.
Ο κ. Ασλανίδης είχε υποβάλει νέο αίτημα μετά την απόρριψη προηγούμενου από την πρόεδρο Εφετών. Ζητούσε εκταφή και εξετάσεις ταυτοποίησης DNA, καθώς και τοξικολογικές, βιοχημικές και ανθρωπολογικές αναλύσεις για τη διαπίστωση της αιτίας θανάτου.
Σύμφωνα με το αίτημα, είχε παραλάβει οκτώ τμήματα της σορού του παιδιού του, από τα οποία είχαν ταυτοποιηθεί μόνο τα τρία, ζητώντας έλεγχο και για τα υπόλοιπα πέντε.
Η εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημα ως προς την εκταφή και την ταυτοποίηση, χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει στη διάταξή της την πραγματοποίηση τοξικολογικών εξετάσεων.
Ακολουθώντας την ίδια πρακτική όπως στο αίτημά του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι, η εισαγγελική λειτουργός διατάσσει την εκταφή της σορού του Δημήτρη Ασλανίδη μετά το αίτημά του πατέρα του, Παύλου, μόνο για ταυτοποίηση της σορού μέσω DNA και όχι για να διενεργηθούν άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις (τοξικολογικές κτλ) αναφορικά με τα αίτια θανάτου.
Η παραγγελία έχει ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του «παραδέχεται» ανεπάρκεια των ελέγχων
- Δούκας: «Στην εισαγγελία το πόρισμα για τις καθιζήσεις από τα έργα του Μετρό στην Κυψέλη»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πίεση από τεχνολογία, πετρέλαιο και ομόλογα – Στο κόκκινο ο Stoxx 600
- ΗΠΑ: Πάνω από το 5% η απόδοση του 10ετούς, για πρώτη φορά από το 2023
- Αμοντέι, Άλτμαν, Μασκ: Τι είπαν για τους κινδύνους της AI και έσπειραν πανικό «καταστροφής»
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ανακούφιση στους μετανάστες της Σουηδίας μετά την εκλογική υποχώρηση των Σουηδών Δημοκρατών
- ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΕΕΑΠ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








