Ελλάδα

Τέμπη: Ενα χρόνο μετά κατάσχεση των σκληρών δίσκων του ΟΣΕ – «Κράτος δικαίου» – τσίρκο!

Χρειάστηκε το δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα για να κάνουν δικαιοσύνη και αρχές αυτό που έπρεπε να κάνουν απο την πρώτη ημέρα μετά το έγκλημα των Τεμπών

Ενα χρόνο μετά τον άδικο χαμό 57 αθώων ψυχών στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, και μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» κινητοποιήθηκε η ελληνική δικαιοσύνη. Ο Εφέτης Ανακριτής, Σωτ Μπαϊκάμης έδωσε παραγγελία και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα για να συλλέξουν υλικό και τους σκληρούς δίσκους με τα πρωτότυπα ηχητικά της μαύρης εκείνης νύχτας.  Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας.

Την παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή εκτιμάται ότι προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» (24 Μαρτίου 2023 «Μονταζιέρα στα Τέμπη») σύμφωνα με το οποίο έγινε μοντάζ στις συνομιλίες του Σταθμάρχη με απώτερο σκοπό από τη «συρραφή των δύο διαφορετικών συνομιλιών» να ενισχυθεί το επιχείρημα «περί ανθρώπινου λάθους». Η συνομιλία χρησιμοποιήθηκε και από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο διάγγελμα που είχε κάνει αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία , αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πλαισιωμένοι από εισαγγελικό λειτουργό έπειτα από έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου Σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Η συγκεκριμένη συνομιλία είχε αμφισβητηθεί από τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ από τις πρώτες κιόλας ημέρες, αλλά ουδέποτε ασχολήθηκε κάποιος μέχρι το δημοσίευμα του θέματος από «Το Βήμα».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu