Νέα

Τεμπονέρας μετά την συνάντησή του με Γεροβασίλη: «Δεν διεκδικήσαμε, ούτε χρειαζόμαστε καρέκλες και οφίτσια»

Δεν ανακοίνωσε πάντως υποψηφιότητα από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του ως προς τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας απευθύνθηκε από το βήμα του συνεδρίου στον Στέφανο Κασσελάκη με «καρφιά» αλλά όχι ονομαστικά.

Νωρίτερα ωστόσο συναντήθηκε με την Όλγα Γεροβασίλη στο γραφείο της στη Βουλή. Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο (και η κατάληξη) της συζήτησης, εκτιμάται ότι προέκριναν την ανάγκη να είναι ισχυρό και ενιαίο το μέτωπο απέναντι στον κ. Κασσελάκη. Που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποδυναμωθεί με δύο ή και περισσότερες υποψηφιότητες απέναντι στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές, δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση», είπε ο κ. Τεμπονέρας κατά την ομιλία του στο συνέδριο, παραπέμποντας στην «προσφυγή στις ρίζες του», δηλαδή στα μέλη, που ανακοίνωσε χθες ο κ. Κασσελάκης.

Συνεχίζοντας σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, ως επικεφαλής της ομάδας «Δίκτυο Αριστεράς», ο κ. Τεμπονέρας συνέχισε: «Δεν διεκδικήσαμε, ούτε χρειαζόμαστε καρέκλες και οφίτσια, το δικό μας ‘εγώ’ το προσφέρουμε στο ‘εμείς’. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, προερχόμαστε από τα σπλάχνα της κοινωνίας, από τους αγώνες. Μάθαμε να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε, εγώ απέναντί μου βλέπω συντρόφους και όχι αντιπάλους».

Και κατέληξε εστιάζοντας στην πρόταση του για συγκρότηση «μετώπου δημοκρατίας και δικαιοσύνης».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu