Τέλη Ιανουαρίου 2020 θα αποφασίσει το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση της Ναυτεμπορικής σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2019, μετά τις καταγγελίες από πλευράς Eurobank, η οποία ζητεί να ακολουθηθεί οι διαδικασίες του δικαστικού κώδικα.
Η πλευρά των αδελφών Αθανασιάδη κατέθεσε ένα υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα MoU δηλαδή μία συμφωνία με επενδυτή, ο οποίος όμως ακόμη παραμένει ανύπαρκτος.
Η πλευρά των αδελφών Αθανασιάδη επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από ευθύνες που άπτονται των υποχρεώσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.
Η πλευρά της Eurobank επιθυμεί καθαρή απόφαση, ώστε να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής κατά τα πρότυπα του ΔΟΛ.
Η παράσταση της πλευράς του Δημοσίου στο δικαστήριο ήταν αναμενόμενη, κατέθεσαν υπόμνημα το οποίο όμως εντάσσεται περισσότερο στην τυπική προσπάθεια προστασίας των συμφερόντων του Δημοσίου παρά στην προσπάθεια να ακυρωθούν οι διαδικασίες που έχει ξεκινήσει η Eurobank.
Στην πράξη τέλη Ιανουαρίου 2020 το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα ακολουθηθεί το μοντέλο ΔΟΛ στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής ή εάν υπάρξουν άλλες επιλογές είναι ορατός ακόμη και ο κίνδυνος της άτακτης χρεοκοπίας.
Ορισμένες πλευρές επιδιώκουν να φέρουν όλα τα μέρη στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων, αλλά η πρόταση αυτή έχει νόημα εάν βρίσκει λύση στο πρόβλημα και όχι απλά διαιωνίζει μία υπό χρεοκοπία κατάσταση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αίγινα: Πέθανε στην παραλία ενώ περίμενε ασθενοφόρο – Τι καταγέλλουν
- Σέρρες: Έρευνες μέχρι τα σύνορα για τον βαρυποινίτη που απέδρασε
- Συναγερμός στην αγορά πετρελαίου: Μόλις για 5 έως 7 ημέρες επαρκούν τα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας
- OpenAI: Δεν θα μπει στο χρηματιστήριο το 2026 – Η μεγάλη απόφαση Άλτμαν
- Χρηματιστήριο έως τις 20:00 στη Νότια Κορέα: Γιατί αλλάζει τις ώρες συναλλαγών
- Θάνατος Μαζωνάκη: Από το Κολωνάκι στις Κυκλάδες – Το σχέδιο των γιατρών για πελάτες με «γερά πορτοφόλια»
- Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Κίνητρα 5.000 ευρώ και νέα έργα
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ 2026: 13ος μισθός, 13η σύνταξη και 120 δόσεις – «Όλα είναι κοστολογημένα»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








