Επιχειρήσεις

Tesla: Μεγάλη αύξηση εσόδων αλλά νέα υποχώρηση στο περιθώριο κέρδους

Έλον Μασκ

Η εταιρεία ανακοίνωσε για το β΄τρίμηνο 2023 άλμα εσόδων +47% και μικτό περιθώριο κέρτδους 18,2% έναντι 19,3% στο πρώτο τρίμηνο.

Ισχυρή αύξηση των εσόδων της κατέγραψε στο β΄τρίμηνο του 2023 η Tesla, αλλά η βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων είδε τα περιθώρια κέρδους της να συμπιέζονται για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. H εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου. Χθες η μετοχή έκλεισε στα 291,26 δολάρια με πτώση 0,71%.

Ειδικότερα, ο κολοσσός του Έλον Μασκ ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο με έσοδα ύψους 24,9 δισ. δολαρίων αυξημένα κατά 47% από την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ ξεπέρασε και τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 24,47 δισ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Zuckerberg εναντίον Musk

Ποιος κερδίζει ποιόν.

Παρομοίως, τα προσαρμοσμένα κέρδη της Tesla ανήλθαν στα 91 σεντς ανά μετοχή, επίσης υψηλότερα από τα 82 σεντς που περίμενε η αγορά, αν και δεν έχει γίνει σαφές αν τα μεγέθη είναι συγκρίσιμα.

Την ίδια ώρα πάντως, η αυτοκινητοβιομηχανία είδε τα μικτά της περιθώρια της να συμπιέζονται για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, λόγω της πολιτικής εκπτώσεων που ακολουθεί για να προωθήσει τα οχήματά της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το μικτό της περιθώριο διαμορφώθηκε στο 18,2% για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου (το χαμηλότερο εδώ και 16 τρίμηνα) έναντι του 19,3% στο πρώτο τρίμηνο.

Με τον αστερίσκο της προσαρμοσμένης κερδοφορίας της σε σχέση με τις εκτιμήσεις, η μετοχή της Tesla κινείται με σημαντικές διακυμάνσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street και την ανακοίνωση των μεγεθών της.

ο κολοσσός του Έλον Μασκ ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο με έσοδα ύψους 24,9 δισ. δολαρίων

Αρχικά βρέθηκε να σημειώνει απώλειες 2,5%, στη συνέχεια ενισχυόταν άνω του 1,3% ενώ πλέον εμφανίζει μικρή άνοδο 0,2%.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μέχρι τώρα ο τίτλος της Tesla βρίσκεται στο +138% εντός του 2023, ενώ μόνο στο τελευταίο τρίμηνο έχει σημειώσει άλμα 62%.

close menu