Πολιτική

Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Γιάννο Παπαντωνίου

Πρώτη «καμπάνα» για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2008.

Το δικαστήριο επέβαλε, επίσης, χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για τον καθένα. Με την ίδια απόφαση επιδικάστηκε στο Δημόσιο το οποίο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης 50.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του επέλεξαν να μην εμφανιστούν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η δίκη για τη δεύτερη παράβαση που αποδίδεται στον πρώην υπουργό και αφορά το έτος 2009 ενώ αναμένεται βούλευμα από το συμβούλιο εφετών για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες που αντιμετωπίζουν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.

Οι κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, αφορούν ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα που δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία τα έτη 2009-2010.

Πολιτική

close menu