Το κρυφτό με τα στελέχη του κόμματος
Πολλοί ανέμεναν με μεγάλη ανυπομονησία την πρώτη εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα έπρεπε να μιλήσει πολιτικά (δύσκολο) και αριστερά (ακόμα πιο δύσκολο), καθώς όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, δεν είναι έτοιμος ακόμα. Απευθυνόμενος στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που τον παρακολουθούσαν στο τελευταίο του event στο Κερατσίνι, τους είπε: «δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι». Λίγο νωρίτερα τους είχε πει: «για εσάς αγωνίζομαι παιδιά, αλήθεια σας λέω» και δήλωσε ότι τα μέλη πρέπει «να αισθανθούν πως το κόμμα δεν είναι ξινίλα, είναι αγκαλιά».
Είναι αρκετά πιθανό όλα αυτά να συγκινούν κάποιους από τους ψηφοφόρους του Κασσελάκη. Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όμως, όπου τα μέλη της συζητάνε μόνο με πολιτικούς όρους, ο κ. Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να μιλάει στον Τσακαλώτο, τον Σκουρλέτη και τον Φίλη για «αγκαλιές και ξινίλες». Επειδή κι εκείνοι υποψιάζονταν ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος τους, (που δυσκολεύονται να τον αποδεχθούν), δεν θα μπορούσε να σταθεί στην Πολιτική Γραμματεία, περίμεναν την πρώτη συνεδρίαση με ανυπομονησία και περιέργεια μαζί, αλλά εκείνος τελικά δεν θα τους δώσει αυτή τη χαρά.
Η πραγματοποίηση της πρώτης συνεδρίασης της Π.Γ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη είχε αναστατώσει πολύ την ομάδα που τον επικουρεί και για αυτό την καθυστερούσαν όσο μπορούσαν. Δεν γινόταν όμως να την καθυστερούν συνεχώς, οπότε αποφασίστηκε να πάει στις ΗΠΑ και να γίνει από εκεί διαδικτυακά η συμμετοχή του. Το πιο πιθανό είναι να έχει κάποιον κοντά του να τον βοηθά, ή να του έχουν δώσει «σκονάκια» και να είναι σε σύνδεση με τους μέντορες του ταυτόχρονα. Οι πιο καχύποπτοι, από την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητούν ότι πήγε στις ΗΠΑ για να φέρει τα χειμωνιάτικα ρούχα του και θεωρούν ότι αυτό ήταν δικαιολογία για να «κρυφτεί» από τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας.
Ο άλλος λόγος της καθυστέρησης σύγκλισης του οργάνου ήταν ότι δεν είχαν την πλειοψηφία για να αποφασίσουν και να πετύχουν την αναβολή του συνεδρίου. Η απόφαση του κόμματος ήταν αυτό να γίνει τον επόμενο μήνα, αλλά ο νέος πρόεδρος ούτε για αυτό είναι έτοιμος και θα ζητήσει αναβολή. Η εσωκομματική αντιπολίτευση αναμένεται να επιμείνει στη θέση της για συνέδριο άμεσα σύμφωνα με την απόφαση του κόμματος, αλλά προεδρικές πηγές διαρρέουν ότι έχουν υπάρξει μετακινήσεις και τελικά έχει εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των νέων προεδρικών. Για την ώρα ο νέος πρόεδρος θα στέλνει τα νέα του μέσω βίντεο στα σόσιαλ μήντια από τις ΗΠΑ.
Γιάννης Παπαδόπουλος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόσα θα επενδύσει η Nvidia στην OpenAI
- Eπιφυλακτικές για επενδύσεις στη Βενεζουέλα η Exxon και η Chevron
- Bιολάντα: Έρευνες σε δύο άξονες για τη φονική έκρηξη – Στο μικροσκόπιο ευρήματα από αυτοψίες και έγγραφα
- Σημάδια κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν
- Πιερρακάκης: Έως το Μάρτιο ενεργοποιείται το Μητρώο Ιδιοκτητών Ακινήτων – Θα είναι εργαλείο “αφαίρεσης βαρών”
- ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις και αποχές σε σχολεία και πανεπιστήμια κατά της ICE μετά τους θανάσιμους πυροβολισμούς στη Μινεάπολη
- Δήμας για το κυκλοφοριακό χάος: Εξετάζεται flyover στον Κηφισό και αποκέντρωση επιχειρήσεων
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 6 Φεβρουαρίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








