Τα «κόκκινα» δάνεια έχουν σταματήσει και μάλιστα έχουν αρχίσει να μειώνονται, ανάφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, επικαλούμενος τα στοιχεία της Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας.
Σε αντιδιαστολή των όσων ανέφερε περί αύξησης των ληξιπρόθεσμων δανείων, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του, ο κ. Παπαδημητρίου είπε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αντιθέτως υπάρχει και τάση μείωσης των κόκκινων δανείων.
Πάντως, ο ερωτών βουλευτής τόνισε πως θα πρέπει να αξιολογηθούν οι προτάσεις που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλας, για πάγωμα μέρους του δανείου ώστε οι δόσεις που πληρώνει ο δανειολήπτης μετά τη ρύθμιση να αφορούν και το κεφάλαιο. Διότι, όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, με τον τρόπο που ρυθμίζουν οι τράπεζες τα δάνεια «φορτώνουν» τόκους επί των τόκων και εν τέλει τα δάνεια δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν.
«Οι προτάσεις του κ. Σάλα πρέπει να υιοθετηθούν από τις τράπεζες. Δεν έχουν καμία σχέση με νομοθέτηση», απάντησε ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε: «Θα το συζητήσουμε με τις τράπεζες, αλλά δεν νομίζω να περιμένετε από μας να νομοθετήσουμε για κάτι τέτοιο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Τέλος εποχής για το Cybertruck;
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ θέλει να αφήσει πίσω του το Brexit – Το νέο πολιτικό στοίχημα
- Αυστρία: Γιατί οι επενδυτές ζητούν τα χρήματά τους από τα funds ακινήτων
- Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν από το επιτόκιο 3% και τις 120 δόσεις
- Συναγερμός για τα αποθέματα ντίζελ στην Αυστραλία: Το αδύναμο σημείο της
- Η γιορτή στην Ινδία που ανοίγει το χρηματιστήριο σε ημέρα αργίας
- Συντάξεις στην Ευρώπη: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα και ποιοι αργότερα
- Wall Street: Να αγοράσουν ή να πουλήσουν οι επενδυτές μετά τη μεγάλη αναταραχή;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







