«Θέλω να παροτρύνω του πολίτες να καταγγέλλουν ότι βλέπουν για να είναι οι έλεγχοι όσο γίνεται πιο στοχευμένοι», τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης
«Για να νικήσουμε την ακρίβεια πρέπει να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη, να έχουν δουλειά τα παιδιά μας, δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από το δικαίωμα των ανθρώπων να εργάζονται και η κυβέρνηση πέτυχε σημαντική μείωση στην ανεργία», τόνισε στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ειδικότερα για τους ελέγχους ενόψει της Black Friday σημείωσε ότι στους δέκα χιλιάδες κωδικούς που είναι υπό έλεγχο υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης της νομοθεσίας σε δύο χιλιάδες, αλλά και για έναν influencer που προωθεί προϊόντα.
«Θέλω να παροτρύνω του πολίτες να καταγγέλλουν ότι βλέπουν για να είναι οι έλεγχοι όσο γίνεται πιο στοχευμένοι», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Είμαστε με την κοινωνία δεν έχουμε να χαριστούμε σε κανέναν».
Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι απαγορεύεται στα σούπερ μάρκετ και τους προμηθευτές τους μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από όσο είχαν τον Δεκέμβριο του 2021. «Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ανέλαβα τα υπεύθυνα καθήκοντα του υπουργού Ανάπτυξης είναι ότι εξαπλασιάσαμε το πρόστιμο. Τα έξι εκατομμύρια πονάνε» είπε χαρακτηριστικά.
«Αποτέλεσμα της τεράστιας πίεσης είναι η μείωση τιμών σε εκατοντάδες κωδικούς», ανέφερε και ξεκαθάρισε ότι «θα υποστούν πρόστιμο όσοι ανέβασαν τις τιμές πριν εντάξουν κωδικούς στην πρωτοβουλία».
«Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί εξυπνάκηδες που νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο, αλλά είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε 26 μεγάλες εταιρείες – όλα τα σούπερ μάρκετ οι πολυεθνικές και η βιομηχανία τροφίμων- και τα αποτελέσματα θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται εντός των επόμενων ημερών» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δωδεκάμηνη αναστολή σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για τους πυρόπληκτους του 2026
- Φυσικό αέριο: Σε υψηλό τετραετίας το TTF στα 81,3 ευρώ/MWh – Φόβοι για 100 ευρώ τον χειμώνα
- Armani: Ο Ντάριο Βιτάλε αναλαμβάνει την Emporio και τα αξεσουάρ του οίκου
- Σάρωμα στην τουρκική αγορά για την αισχροκέρδεια σε φρούτα και λαχανικά
- Οριστικό “λουκέτο” AWS σε Εμιράτα και Μπαχρέιν μετά από χτυπήματα drones
- Παγκόσμια Τράπεζα: Ο νομπελίστας Μάικλ Κρέμερ στο τιμόνι της οικονομικής στρατηγικής
- ΗΠΑ και Χούθι σε μυστική συνάντηση στο Ομάν – Διαβεβαιώσεις για τα αμερικανικά πλοία
- Εργα αναβάθμισης 1,65 εκατ. ευρώ στον προβλήτα 2 του λιμένα Βόλου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








