"Το σπουδαιότερο είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη"
«Το σπουδαιότερο είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη, ότι θα έχουν δουλειές τα παιδιά μας, ότι οι νέοι θα μείνουν στις παραμεθόριες περιοχές και θα συνεχίσουν να μειώνονται οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο MEGA.
Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι «παραγωγικός μετασχηματισμός σημαίνει παραγωγικές επενδύσεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα τις παραμεθόριες περιοχές, από την Ήπειρο και τη Μακεδονία μας μέχρι τη Θράκη και τον Έβρο σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες με έμφαση στη βιομηχανία».
«Ρίχνουμε στην αγορά πάνω από 3 δισ. ευρώ με κίνητρα και φοροαπαλλαγές, απλοποίηση των διαδικασιών και βελτίωση των υποδομών για να διευκολύνουμε παραγωγικές επενδύσεις στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση», προσέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι το καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών θα αφορά και τη Θεσσαλία που επλήγη από φυσικές καταστροφές και στάθηκε ιδιαίτερα στο καθεστώς των εμβληματικών επενδύσεων αναφέροντας ως παράδειγμα την επένδυση της METLEN για την κατασκευή σκελετών στρατιωτικών οχημάτων στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζεται ο τουρισμός, το αντίθετο θέλουμε να συνεχίζει να αυξάνεται ποσοτικά και ποιοτικά αλλά δεν γίνεται να κάνουμε μονοκαλλιέργεια», διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και ανακοίνωσε πως τις ερχόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των δυο κύκλων του τουρισμού του επενδυτικού νόμου του 2022. «Τα νέα καθεστώτα θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο. Οι πόροι υπάρχουν στο τομεακό πρόγραμμα ανάπτυξης και είναι όλα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Θεοδωρικάκος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Τέλος εποχής για το Cybertruck;
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ θέλει να αφήσει πίσω του το Brexit – Το νέο πολιτικό στοίχημα
- Αυστρία: Γιατί οι επενδυτές ζητούν τα χρήματά τους από τα funds ακινήτων
- Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν από το επιτόκιο 3% και τις 120 δόσεις
- Συναγερμός για τα αποθέματα ντίζελ στην Αυστραλία: Το αδύναμο σημείο της
- Η γιορτή στην Ινδία που ανοίγει το χρηματιστήριο σε ημέρα αργίας
- Συντάξεις στην Ευρώπη: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα και ποιοι αργότερα
- Wall Street: Να αγοράσουν ή να πουλήσουν οι επενδυτές μετά τη μεγάλη αναταραχή;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








