Ο υπ. Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και της βιομηχανίας τροφίμων
Η λίστα με τους 1.000 κωδικούς για τους οποίους θα υπάρξει μείωση τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα δοθεί μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και της βιομηχανίας τροφίμων.
Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «η πρωτοβουλία μείωσης τιμών σε 1.000 κωδικούς στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι αναμφίβολα θετική και αναγκαία».
Όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης:
«Δίνουμε συνεχή μάχη για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών, με μειώσεις φόρων, αυξήσεις μισθών.
Ταυτόχρονα, σε ό,τι περνά από το δικό μας χέρι, πραγματοποιούμε διαρκείς ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών, την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας και πιέζουμε για μειώσεις τιμών με αποτελέσματα, πετυχαίνοντας να έχουμε πληθωρισμό τροφίμων 1,4% έναντι 3% στην Ευρωζώνη.
Η πρωτοβουλία μείωσης τιμών σε 1.000 κωδικούς στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι αναμφίβολα θετική και αναγκαία.
Αλλά, ας μειώσουν και οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ το μεσοσταθμικό τους κέρδος, για να μειωθούν οι τιμές σε ακόμα περισσότερους κωδικούς, για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης, ώστε να διευκολυνθούν και τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται.
Είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης και συνοχής».
Σημειώνεται ότι για την πρωτοβουλία μείωσης των τιμών σε περισσότερους από 1.000 κωδικούς έχει υπάρξει συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης με τον Σύνδεσμο των Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νύχτα αγωνίας και εκκενώσεις: Μάχη με τις φωτιές σε Βοιωτία, Αττική, Αίγιο, Φωκίδα, Κεφαλονιά
- Συλλήψεις για τις μεγάλες φωτιές σε Βοιωτία και Κεφαλονιά
- Κάθε χρόνο πιο «έτοιμοι», «θωρακισμένοι», κάθε χρόνο καμένοι
- Απίστευτη ανατροπή για τον Έλον Μασκ: Πώς έχασε εκατοντάδες δισεκατομμύρια
- Έρχεται νέο «χτύπημα» στην αντλία: Δυσοίωνες προβλέψεις για βενζίνη και diesel
- Η πύρινη λαίλαπα άφησε στάχτη και καμένα: Ποια η κατάσταση στα μέτωπα
- Το σχέδιο για τη Γάζα: Πώς θα γίνει ο αφοπλισμός της Χαμάς
- Το σχέδιο Ινφαντίνο που γύρισε μπούμερανγκ: Τι θα γίνει τώρα;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








