Συνέχεια στην ανοδική αντίδραση έδωσε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, «σπάζοντας» μάλιστα το κρίσιμο επίπεδο των 614 μονάδων, χωρίς όμως να καταφέρει να ανεβάσει τους συναλλακτικούς του ρυθμούς, παρά τις σημαντικές βοήθειες που έχει λάβει τις τελευταίες δύο ημέρες από τις μη τραπεζικές μετοχές.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,42% στις 615,69 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 606,37 μονάδων (-0,11%) και 615,73 μον. (+1,43%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 26,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 12,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 232 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,67%, στις 1.627,30 μονάδες, ενώ στο +0,08% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 960,86 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,57% στις 426,35 μονάδες.
Σε επίπεδο εβδομάδας, στο τετραήμερο δηλαδή, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 1,96%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 2,45%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε άνοδο 2,44%.
Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ ξεχώρισε και σήμερα καταγράφοντας άνοδο 5,37%, με τη MotorOil και τη Λάμδα να κλείνουν με κέρδη 4,66% και 4,59% αντίστοιχα. Η Jumbo ενισχύθηκε κατά 3,93%, ο Μυτιληναίος έκλεισε στο +2,57%, ενώ με κέρδη που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι Aegean, ΟΠΑΠ και Εθνική.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι AlphaBank, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, CocaCola, Σαράντης, Βιοχαλκο, Φουρλής και Grivalia, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή. Απώλειες 1,16% σημείωσε η ΓΕΚ Τέρνα, ο Ελλάκτωρ έχασε 1,67%, ενώ η Πειραιώς έκλεισε χωρίς μεταβολή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- DOTSOFT Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Μητρική)
- Λαγκάρντ: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ρίξει τον πληθωρισμό
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Η πρωινή άνοδος χάθηκε στο κλείσιμο
- CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
- CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
- ΣτΕ: Δημόσιο και ΟΤΑ θα πληρώνουν για ζημιές σε παράνομα ακίνητα που έχουν χτιστεί σε ρέματα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








