Θέματα παιδείας και το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά βρέθηκαν στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Γιάννη Δραγασάκη.
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, για τη βελτίωση του κυβερνητικού έργου εν όψει φθινοπώρου.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ενημέρωσε για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και για την ετοιμότητα, που όπως είπε υπάρχει, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.
Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παρουσίασε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου της, επισημαίνοντας, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, πως πρόκειται για αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου και αποτελεί την πληρέστερη νομική κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Συμπληρωματικά, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος παρουσίασε τις τεχνικές λεπτομέρειες αναφορικά με τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που αφορούν σειρά επαγγελματιών.
Σημειώνεται πως παράλληλα με σχέδιο νόμου που προωθείται, όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. η αναπηρία αντιμετωπίζεται σε τέσσερα σημεία φυσικό-αστικό-διοικητικό και ηλεκτρονικό περιβάλλον.
Κάθε Υπουργείο εφεξής θα έχει την υποχρέωση να λαμβάνει υπ’ όψιν του τα νέα δεδομένα ώστε να εξασφαλίζετε η ισότιμη μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νοηματική γλώσσα αναγνωρίζεται ως επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στην Ελλάδα το Samsung Pay βάζει νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό των digital wallets
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βαριές απώλειες μετά τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν
- Διπλή υπερκάλυψη για το 5ετές ομόλογο της Seanergy – Άντλησε 100 εκατ. ευρώ
- Βουλή: Στην Ολομέλεια το ν/σ για κύρωση Παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας
- Η Ρωσία απαγορεύει τις εξαγωγές ντίζελ μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήρια
- Seanergy Maritime Holdings Corp. - Ανακοίνωση της τελικής απόδοσης και του Επιτοκίου των Ομολογιών
- Άργος: Στο ΚΑΤ ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Είναι εγκεφαλικά νεκρός
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







