Το μερίδιο είναι υψηλότερο από τις δύο προηγούμενες τελετές έναρξης στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2021, (27,5%) και στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016 (31,4%).
Η επιλογή των Γάλλων διοργανωτών, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, στις όχθες του Σηκουάνα δίπλα στα εμβληματικά τοπόσημα της πόλης προκάλεσε και υψηλό τηλεοπτικό ενδιαφέρον.
Η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ3 στην οποία υπήρχε καθ΄ όλη τη διάρκεια της τετράωρης και πλέον μετάδοσης διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα, σημείωσαν αθροιστικό μερίδιο τηλεθέασης που έφτασε το 43,4%. Μάλιστα, για ένα τουλάχιστον λεπτό, η τηλεθέαση ξεπέρασε το 53%. Ήταν κατά το πρώτο ημίωρο της μετάδοσης, όταν είχε αρχίσει η εμφάνιση των εθνικών αποστολών στις φορτηγίδες στον Σηκουάνα με πρώτη την ελληνική ομάδα με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.
Την τελετή παρακολούθησαν κατά μέσο όρο περί τους 635.000 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα λεπτό) ξεπέρασε τους 3.000.000.
Το μερίδιο της χθεσινής τηλεθέασης ήταν υψηλότερο από τις δύο προηγούμενες τελετές έναρξης στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2021, (27,5%) και στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016 (31,4%).
Πολλοί ήταν, επίσης, εκείνοι που παρακολούθησαν σε live streaming τη μετάδοση από το ERTFLIX, αλλά και από τα site της ΕΡΤ, ertnews.gr και ertsports.gr.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης με Μερτς για ανταγωνιστικότητα και επιτάχυνση επενδύσεων
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κέρδη €83,4 εκατ. +22% στο εξάμηνο και «δύναμη πυρός» €2,2 δισ. – Οι παραχωρήσεις αλλάζουν το προφίλ κερδοφορίας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πετρέλαιο, ομόλογα και επιτόκια έστειλαν τους επενδυτές σε άμυνα
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - IR REPORT
- Ρευστοποιήσεις στα ομόλογα: Στο 4,29% το ελληνικό 10ετές
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Μπέσεντ στο Κογκρέσο: Ισχυρό δολάριο, επιτυχείς επαναγορές ομολόγων και έλεγχος της τεχνητής νοημοσύνης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








