Οικονομία

Τιμολόγια ρεύματος: Κοντά στα 10 λεπτά ανά KWh τα πράσινα τιμολόγια το Μάιο

Πτωτικά κινείται η πλειονότητα των πράσινων τιμολογίων

Με τιμές που ξεκινούν από τα 9,5 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο της ΕΛΙΝ και φτάνουν μέχρι τα 10,96 λεπτά η κιλοβατώρα της NRG ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια του Μαΐου οι εταιρείες προμήθειας.

Οι εμπορικές προτάσεις γι’ αυτόν τον μήνα κινήθηκαν κοντά στις τιμές του προηγούμενου με όλες τις εταιρείες να προσπαθούν να κρατηθούν κάτω από τα 11 λεπτά, αλλά ταυτόχρονα να μειώνουν τις εκπτώσεις ώστε να μη μειωθούν πολύ οι τιμές. Τέσσερις προμηθευτές μείωσαν τις τιμές τους, δύο έμειναν σταθεροί και δύο τις αύξησαν. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν δημοσιευθεί τα πράσινα τιμολόγια των Φυσικό Αέριο και ΖενίΘ.

Το πράσινο τιμολόγιο κινείται σταθερά χαμηλά από τον Ιανουάριο όταν ξεκίνησε ως το ειδικό τιμολόγιο στο οποίο εντάχθηκαν όλα τα νοικοκυριά που δεν είχαν επιλέξει κάποιο άλλο προκειμένου να υπάρχει μια ασφαλής επιλογή για τους καταναλωτές που δεν θέλουν να αναζητούν κάθε μήνα διαφορετικό προμηθευτή.

Η τιμή του πράσινου τιμολογίου ανακοινώνεται έως την 1η κάθε μήνα εφαρμογής και παραμένει σταθερή για τον συγκεκριμένο μήνα. Ο ανταγωνισμός για το πράσινο τιμολόγιο είναι ισχυρός, καθώς αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών αφού πάνω από το 70% παραμένει στο πράσινο. Επίσης το γεγονός ότι επιτρέπει τη σύγκριση στις τιμές, είναι σημαντικό για τις εταιρείες να καταφέρουν να εμφανίσουν τη χαμηλότερη τιμή.

Τα πράσινα τιμολόγια ανά εταιρεία

Τη χαμηλότερη τιμή στο πράσινο τιμολόγιο για το μήνα Μάιο έδωσε η ΕΛΙΝ με 9,5 λεπτά/κιλοβατώρα από 9 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον Απρίλιο και πάγιο 5 ευρώ.

Ακολουθεί τιμή της Volterra για το πράσινο τιμολόγιο στα 9,9 λεπτά/ κιλοβατώρα τον Μάιο όπως ήταν και τον Απρίλιο και πάγιο στα 4,5 ευρώ.

Το πράσινο τιμολόγιο της ΗΡΩΝ για τον Μάιο είναι στα 10,11 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας 12% παρουσιάζοντας μείωση 12% από τον προηγούμενο μήνα.

Το πράσινο τιμολόγιο της Volton διαμορφώθηκε για τον Μάιο στα 10,54 λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση και έκπτωση συνέπειας, όπως και τον Απρίλιο. Η τιμή προκύπτει με έκπτωση 15% και επιπλέον έκπτωση συνέπειας 20%.

Το πράσινο τιμολόγιο της Protergia είναι για τον Μάιο στα 10,601 λεπτά / κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 17,6 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Η ΔΕΗ μείωσε ελαφρώς την τιμή στο πράσινο τιμολόγιο του Μαΐου μήνα στα 10,65 λεπτά/κιλοβατώρα από 10,8 λεπτά/κιλοβατώρα τον Απρίλιο, για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες αν και μείωσε την έκπτωση στο 10% από 15% που ήταν. Για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες η τιμή είναι στα 11,7 λεπτά από 11,8 λεπτά /κιλοβατώρα που ήταν τον Απρίλιο.

Το πράσινο τιμολόγιο της NRG αυξήθηκε λίγο από τον Απρίλιο με τιμή στα 10,961 από 10,7 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας.

Το πράσινο τιμολόγιο της Elpedison για τον Μάιο είναι 10,568 λεπτά/κιλοβατώρα από 11 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 11,7 λεπτά για τις υπόλοιπες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu