Κινητικότητα χρήματος και προθέσεων παρατηρείται στην κατασκευαστική και ενεργειακή αγορά. Έχουμε και λέμε:
Η Reggeborgh: Επένδυσε 115 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 5,16% της Alpha bank
Η Alpha bank έχει κεφαλαιοποίηση 2,16 δισ. ευρώ που ισοδυναμεί με τιμή προς λογιστική αξία P/BV 0,38 με τα κεφάλαια 5,67 δισ. ευρώ.
Η χρηματιστηριακή τιμή της Alpha bank βρίσκεται στα 0,92 ευρώ και κινείται κάτω από την τιμή της αύξησης στο 1 ευρώ αλλά με fair value σε συνθήκες ανάκαμψης της αγοράς – που δεν είναι της παρούσης – τα 1,20 ευρώ.
Οι εφοπλιστές Μπάκος – Καυμενάκης και ο επιχειρηματίας Εξάρχου: Σχεδιάζουν μεγάλη αύξηση 500 εκατ. ευρώ στην Intrakat
Οι εφοπλιστές Μπάκος – Καυμενάκης και ο επιχειρηματίας Εξάρχου ενισχύσουν την Intrakat που εσχάτως εξαγόρασαν και σχεδιάζουν από τις αρχές του 2023 να προχωρήσουν σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου 500 εκατ. ευρώ.
Ο στόχος να ισχυροποιήσουν την θέση της εταιρίας στις κατασκευές αλλά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπου ήδη κυοφορούνται σημαντικά deals.
Ο Μελισσανίδης: Βολιδοσκοπεί το 47,1% των ΕΛΠΕ
Διαπραγματεύσεις, που ωστόσο δεν τελεσφόρησαν για την εξαγορά του 47,1% που κατέχει η Paneuropean Oil του ομίλου Λάτση στα Ελληνικά Πετρέλαια, είχε πραγματοποιήσει ο επιχειρηματίας και εφοπλιστής Δημήτρης Μελισσανίδης.
Μετά την επιτυχημένη και άκρως επικερδή έξοδο του από τον ΟΠΑΠ ο Δημήτρης Μελισσανίδης και έχοντας τεράστια ρευστότητα εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την ισχυροποίηση του στον κλάδο των πετρελαιοειδών στον οποίο ούτως ή άλλως δραστηριοποιείται μέσω της Aegean Oil.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι βασικοί μέτοχοι των ΕΛΠΕ είναι η Paneuropean Oil του ομίλου Λάτση με ποσοστό 57,1% ή 144 εκατ. μετοχές και το ΤΑΙΠΕΔ με ποσοστό 35,5% ή 108 εκατ, μετοχές.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια εμφανίζουν κεφαλαιοποίηση 2,1 δισ. ευρώ με την τιμή της μετοχής στα 6,87 ευρώ.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια με 4 δισ. ευρώ κεφάλαια, και μόλις 2 δισ. ευρώ δανεισμό αποτελεί ένα όμιλο με ισχυρή παρουσία στην διύλιση πετρελαίου στην Ελλάδα.
Ο Μελισσανίδης παραμένει ένας από τους ισχυρούς πόλους στον κλάδο εμπορίας και μεταφοράς πετρελαιοειδών και οι επιχειρήσεις του αποτελούν ένα εκ των βασικών συνεργατών των ΕΛΠΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέο μοντέλο αυτορρύθμισης στην αγορά μετά το τέλος στο πλαφόν κέρδους προτείνει το ΕΒΕΠ
- Unibios: Συγχωνεύει Watera International και Watera S.A. – Στο 87% η συμμετοχή της στη γαλλική εισηγμένη
- Τράπεζα Πειραιώς: Ελαβε την αξιολόγηση “Excellent” για το Πρόγραμμα Πράσινων Ομολόγων
- ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε. - Ανακοίνωση μείωσης μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους
- Alpha Bank: Εξαγόρασε την Altius Insurance και δημιουργεί νέο ασφαλιστικό “παίκτη” στην Κύπρο
- UNIBIOS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ: ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ
- Επιστολή από την αγορά των φωτοβολταϊκών στον Πρωθυπουργό για το αδιέξοδο στον κλάδο
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Η Alpha Bank Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή οριστικής συμφωνίας για την απόκτηση της Altius Insurance, σηματοδοτώντας την υλοποίηση του στρατηγικού συνδυασμού ασφαλιστικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο [1.7.2026]
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








