Ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ελληνικό πρόγραμμα χωρίς κεφάλαια έστειλε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice.
«Έχουν υπάρξει περιπτώσεις στο παρελθόν όπου στηρίξαμε προγράμματα χωρίς χρηματοδοτική συμμετοχή, αλλά η θέση μας για το χρέος δεν έχει αλλάξει», ήταν η ακριβής δήλωση του κ. Rice στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.
«Εξετάζουμε όλες τις επιλογές στο πλαίσιο των υφιστάμενων κανόνων, αλλά ο ρόλος μας είναι να διασφαλίσουμε ρεαλισμό στους στόχους για την ανάπτυξη, τα πλεονάσματα και το χρέος» επεσήμανε επίσης.
Είναι εμφανές λοιπόν ότι το Ταμείο δεν είναι διατεθειμένο να κάνει πίσω στις «απαιτήσεις» του σχετικά με τις προβλέψεις του για το πλεόνασμα και την ανάπτυξη.
Επιπλέον, το ΔΝΤ επιμένει στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ζητώντας συγκεκριμένα μέτρα σε συνδυασμό με ένα σαφές χρονικό πλάνο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να καταστεί βιώσιμο.
«Η ελάφρυνση του χρέους δεν χρειάζεται να εγκριθεί, να έχουν υπολογιστεί όλες οι λεπτομέρειες και να έχει συμφωνηθεί πριν το τέλος του προγράμματος.
Αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη εξειδίκευση» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.
Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, παραμένει ασαφές εάν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο τακτικό Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου του 2015.
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Rice δήλωσε πως όλοι είναι αισιόδοξοι «ότι μια συμφωνία σχετικά με το ελληνικό θέμα μπορεί να επιτευχθεί -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στο επόμενο Eurogroup».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σοβαρές καταγγελίες από το Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο (Βίντεο)
- Αλλάζουν όψη οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης με τη σύμπραξη Δήμου και Τράπεζας Πειραιώς
- Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως
- Σοβαρά εγκαύματα για τρεις από τους έντεκα τραυματίες στη φωτιά του Ασπρόπυργου
- Νέος Managing Director της JD Cosmos σε Ελλάδα και Κύπρο ο Γιάννης Αργυρίου
- Η ΕΚΤΕΡ αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ
- Blend Development: Φέρνει γνωστό όνομα της εστίασης στο νέο Bob W στη Σταδίου
- Trastor: Πούλησε 4,05 εκατ. ευρώ υπόγειο parking στο Μαρούσι
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







