Ο Σαϊμπαρί πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης μόλις στο 2’, χαρίζοντας στους Αφρικανούς ένα πολύτιμο τρίποντο και την κορυφή του ομίλου.
Το Μαρόκο έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας 1-0 της Σκωτίας στη Βοστώνη. Η ομάδα των «πριγκήπων» έφτασε τους 4 βαθμούς στον 3ο όμιλο και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση, έχοντας μπροστά της το παιχνίδι με την Αϊτή.
Οι Μαροκινοί μπήκαν ιδανικά στο ματς και αιφνιδίασαν τη Σκωτία μόλις στα 71 δευτερόλεπτα. Ο Ντίαθ βρήκε εξαιρετικά τον Σαϊμπαρί στην πλάτη της άμυνας και ο άσος της Αϊντχόφεν, με δυνατό τελείωμα από πλάγια θέση, νίκησε τον Γκαν για το 1-0.
Το Μαρόκο συνέχισε να πιέζει και έχασε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με τους Ουναχί, Ελ Αϊναουί και Ελ Κανούς, ενώ η Σκωτία απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον ΜακΓκίν.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σαϊμπαρί άγγιξε ξανά το γκολ στο 50’, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η Σκωτία δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει, με τη σημαντικότερη στιγμή της να έρχεται στο 85’ από τον ΜακΤόμινεϊ, του οποίου η προσπάθεια κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με το Μαρόκο να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη που το φέρνει πολύ κοντά στην επόμενη φάση.
ΓΚΟΛ: 2′ Σαϊμπαρί
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22′ Ντιόπ, 65′ Ρόμπερτσον
ΔΟΚΑΡΙ: 50′ Σαϊμπαρί
ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Ρόμπερτσον, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ (60′ Γκάνον-Ντοκ), Χέντρι, Πάτερσον (89′ Ράλστον), ΜακΤόμινε, ΜακΓκίν (89′ Στιούαρτ), Κρίστι (71′ ΜακΛίν), Φέργκιουσον, Άνταμς (71′ Ντάικς).
ΜΑΡΟΚΟ (Μοχάμεντ Ουαχμπί): Μπόνο, Χακίμι, Ντιόπ, Ριάντ, Μαζράουι, Μπουαντί, Ουναχί, Σαϊμπάρι, Ελ Κανούς, Ελ Αϊναουί, Ντίαθ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το «Taxisnet του νερού»: Ενας διαγωνισμός με …βάθος και οι ερασιτεχνισμοί της ΡΑΕΕΥ
- ΗΑΕ: Αναστολή πτήσεων των ιρανικών αεροπορικών εταιρειών μέχρι νεωτέρας
- PepsiCo: Αυξάνει τις τιμές σε πατατάκια, ντιπ και αναψυκτικά
- Reuters: Διαπραγματευτές ΗΠΑ και Ιράν εξετάζουν σταδιακή συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ
- Η BNP Paribas στρέφεται στην Google Cloud για την τεχνητή νοημοσύνη
- Πετρέλαιο και ομόλογα έβαλαν φρένο στις ευρωπαϊκές αγορές
- Ερντογάν από τη Νέα Υόρκη: «Η Άγκυρα δεν αποτελεί εχθρό της Ελλάδας»
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








