Οι πληρωμές των συντάξεων Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Μετά τις συντάξεις Νοεμβρίου θα δοθεί το επίδομα των 250 ευρώ, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει έως και τα 500 ευρώ.
Οι πληρωμές των συντάξεων Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου:
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025: θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως ταμείων Μη Μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ), καθώς και όλες οι επικουρικές του ιδιωτικού τομέα.
Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025: θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των Μισθωτών (ΙΚΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΝΑΤ, Δημόσιο κ.ά.).
Ως συνήθως, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα μία εργάσιμη ημέρα νωρίτερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Μέσα στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, θα καταβληθεί για πρώτη φορά το ετήσιο επίδομα 250 ευρώ (ή 500 ευρώ για ζευγάρια) σε ευάλωτους συνταξιούχους, δικαιούχους αναπηρίας και ανασφάλιστους υπερήλικες.
Η πληρωμή προγραμματίζεται πριν από τις 15 Νοεμβρίου, χωρίς να απαιτείται αίτηση από τους δικαιούχους. Το μέτρο καθιερώνεται σε μόνιμη βάση και η ενίσχυση θα καταβάλλεται κάθε χρόνο έως τις 30 Νοεμβρίου.
Δικαιούχοι
Δικαιούχοι είναι:
-Συνταξιούχοι άνω των 65 ετών με ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ (άγαμοι) ή έως 26.000 ευρώ (έγγαμοι).
-Δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων ή επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.
-Ανασφάλιστοι υπερήλικες που λαμβάνουν σύνταξη.
Η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για άγαμους και τα 300.000 ευρώ για έγγαμους.
Το επίδομα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και ανεκχώρητο, ενώ σε περίπτωση που κάποιος ανήκει σε περισσότερες κατηγορίες, θα το λάβει μόνο μία φορά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρετανικό πολεμικό πλοίο κινείται προς τη Μέση Ανατολή με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
- Περιορισμένος ο όγκος της παρέλασης στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης
- Βενιζέλος σε συνέδριο ποινικολόγων: Σκληρή κριττική σε Τζαβέλλα
- Η Σλοβακία κρατά ανοιχτή την ενεργειακή γραμμή με τη Μόσχα
- Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Η «Ισχυρή Ελλάδα» ως μήνυμα σταθερότητας, άμυνας και οικονομικής ευθύνης
- Η Σουηδία παγώνει τη νέα ηλεκτρική διασύνδεση με τη Δανία
- Stellantis-Leapmotor: Κινεζικά EV “made in Europe”
- Στο LSE η Νίκη Κεραμέως: Η ελληνική αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συζήτησης στο Λονδίνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







