Οι επιχειρηματικές παρουσίες που συνέφαγαν στη ροτόντα του «Φάρου», στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιόρτασε τα 100 χρόνια του με μια λαμπρή εκδήλωση και ήταν, σχεδόν, όλοι εκεί.
Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ο επιχειρηματικός κόσμος και διάφοροι άλλοι παράγοντες.
Καταρχάς, τα «εύσημα» που εισέπραξε το ΤΕΕ από τους πολιτικούς υψηλούς προσκεκλημένους έχουν ενδιαφέρον ως προς τη διατύπωσή τους:
- «Το ΤΕΕ αποτελεί θεσμικό πυλώνα του Κράτους, τη δράση του οποίου νομιμοποιεί τεχνοκρατικά», είπε η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
- «Είστε οι διαμορφωτές του περιβάλλοντος, στο οποίο ζουν και εργάζονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
- «Το ΤΕΕ είναι πολύτιμος σύμβουλος της εκτελεστικής αλλά και της νομοθετικής εξουσίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.
Κατά δεύτερο, η διάταξη που είχαν «ιεραρχικά» οι ροτόντες.
Μπροστά, οι Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου, Τασούλας και Στασινός (πρόεδρος του ΤΕΕ). Πίσω, μοιρασμένες. Στη μια, την αριστερή, πολιτικοί της αντιπολίτευσης (ξεχωρίσαμε τον Σωκράτη Φάμμελο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Μάκη Παπαδόπουλο του ΚΚΕ).
Στην άλλη, εκ δεξιών, οι επιχειρηματίες. Από αριστερά καθήμενοι οι Οδυσσέας Αθανασίου της Lamda, ένας «κρυπτόμενος» κι ως εκ τούτου μη αναγνωρίσιμος, ο Γιάννης Αλαφούζος, εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Κοπελούζος της Προμηθέας Gass, ο Αλέξανδρος Εξάρχου επενδυτής με την Trivest και αντιπρόεδρος και CEΟ της Intrakat και ο Γιώργος Μυλωνάς της ΑΛΟΥΜΥΛ.
Ας ελπίσουμε ότι το moto της εκδήλωσης του ΤΤΕ «100 χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο και συνεχίζουμε» δεν αφορά μόνο αυτούς τους επιχειρηματίες αλλά όλη την αγορά και τον υγιή ανταγωνισμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις