Προς βαθιά ύφεση οδεύει η Βρετανία οδεύει, με την Τράπεζα της Αγγλίας να εργάζεται για να περιορίσει τον πληθωρισμό σε μια κίνηση που μπορεί να κοστίσει στην οικονομία τουλάχιστον μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας.
Όπως θυμίζει το Bloomberg, η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε στη μεγαλύτερη άνοδο επιτοκίων των τελευταίων 33 ετών την Πέμπτη, φέρνοντας το βασικό επιτόκιο δανεισμού σε υψηλό 14 ετών, στο 3%.
Εκτίμησε ότι η ανεργία μπορεί να αυξηθεί λίγο πάνω από το 5% ακόμη και αν το κόστος δανεισμού παραμείνει σταθερό, ενώ η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί κατά 1,7% σε διάστημα 18 μηνών – χωρίς να ανακάμψει για τρία χρόνια.
Η προοπτική υπογραμμίζει τους αντίθετους ανέμους που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ ενόψει των επόμενων εκλογών, με το υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει ένα πακέτο περικοπών δαπανών και αυξήσεων φόρων στις 17 Νοεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άρειος Πάγος: Νέος εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου
- Προς αλλαγή στάσης ο Τραμπ για την Ουκρανία
- Ανακλήθηκε το λικέρ Mozart της εταιρείας Mozart Distillerie GmbH
- Φωτιά τώρα στα Μεσοχώρια Ευβοίας – Μήνυμα 112
- Κασσελάκης: Νέα δικογραφία στη Βουλή, εμπλέκει Θεοδωρικάκο
- Στο Καστέλι το Σάββατο ο Χρίστος Δήμας για αυτοψία στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο
- Εν ψυχρώ δολοφονία στην Αγία Παρασκευή, αναζητείται ο δράστης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κορωπί
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις