Ο Πάουλ Τόμσεν, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χαιρέτισε τη συμφωνία των θεσμών με τις ελληνικές αρχές, σημειώνοντας πως θα δημιουργήσει δημοσιονομικά περιθώρια για την εφαρμογή πολιτικών φιλικών προς την ανάπτυξη.
Ακόμη, ο Τόμσεν επισήμανε ότι θα χρειαστεί να δοθούν εγγυήσεις στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το ότι υπάρχει κοινή αντίληψη του Ταμείου και των ευρωπαϊκών θεσμών για το είδος των μέτρων που χρειάζονται για την ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΔΝΤ δήλωσε ότι το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στην Αθήνα, θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα μειώσει τα φορολογικά βάρη, ενώ την ίδια στιγμή θα εξορθολογίσει την ασφαλιστική δαπάνη, κατευθύνοντας πόρους στην στήριξη των ασθενέστερων. Ο κ. Τόμσεν είπε ότι «όλα αυτά αποσκοπούν στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η «κλινική» διαφήμιζε θεραπείες στο διαδίκτυο, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τις έβλεπαν
- Η πορτογαλική D3 μηνύει Meta, TikTok και YouTube για «εθιστικό σχεδιασμό»
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η ΕΚΤ και το πετρέλαιο κράτησαν χαμηλά το ρίσκο
- ΔΝΤ: Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2026 – Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι από ενέργεια και χρέος
- Θάνατος Μαζωνάκη: Σύλληψη των δύο γιατρών για θανατηφόρα έκθεση
- Ιρανική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ιορδανία
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








