Αναβάλλονται οι εργασίες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την απόρριψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του διορισμού νέων 3 επιλεγέντων Επιτρόπων.
Λόγω της απόρριψης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τριών υποψήφιων βουλευτών, η νέα Επιτροπή της ΕΕ θα καθυστερήσε και πιθανόν να αναβάλει την έναρξη των εργασιών της, αντί για 1η Νοεμβρίου, για τον Δεκέμβριο.
Οι ευρωβουλευτές δεν θα ψηφίσουν αυτή τη βδομάδα για νέους επιτρόπους στο Στρασβούργο, αλλά αναμένεται να τους ψηφίσουν κατά την επόμενη γενική συνέλευση που θα οριστεί για το τέλος Νοεμβρίου.
Η καθυστέρηση σημαίνει ότι η εξερχόμενη επιτροπή του Προέδρου της ΕΕ Jean-Claude Juncker θα παραμείνει στην εξουσία για τουλάχιστον ένα μήνα περισσότερο από το αναμενόμενο.
Όταν ξεκινάει η νέα επιτροπή, η εκλεγμένη πρόεδρος Ursula von der Leyen θα συμπέσει με τον απερχόμενο Juncker.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συμφωνία της INTRACOM DEFENSE με τη MBDA Deutschland για τον πύραυλο DEFENDAIR
- “Κόκκινο” ποδαρικό στο δεύτερο εξάμηνο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Νέο μοντέλο αυτορρύθμισης στην αγορά μετά το τέλος στο πλαφόν κέρδους προτείνει το ΕΒΕΠ
- Unibios: Συγχωνεύει Watera International και Watera S.A. – Στο 87% η συμμετοχή της στη γαλλική εισηγμένη
- Τράπεζα Πειραιώς: Ελαβε την αξιολόγηση “Excellent” για το Πρόγραμμα Πράσινων Ομολόγων
- ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε. - Ανακοίνωση μείωσης μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους
- Alpha Bank: Εξαγόρασε την Altius Insurance και δημιουργεί νέο ασφαλιστικό “παίκτη” στην Κύπρο
- UNIBIOS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ: ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








