Τον Δεκέμβριο η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μείωσε τα επιτόκιά της για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια
Σε δεύτερη συνεχόμενη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 250 μονάδες προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, μειώνοντάς το στο 45%, από 47,5% τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, με επικεφαλής τον διοικητή Fatih Karahan, δεν αναφέρθηκε στον μηνιαίο πληθωρισμό, ο οποίος μέχρι τώρα χρησίμευε ως ένας από τους βασικούς δείκτες για την χάραξη της νομισματικής πολιτικής της.
Ο ετήσιος πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 44,4% τον Δεκέμβριο, με τις αγορές να «βλέπουν» πτώση στο 27% μέχρι το τέλος του έτους. Ο στόχος της Κεντρικής Τράπεζας, από την άλλη, είναι να μειωθεί στο 21%.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μείωσε τα επιτόκιά της για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις