Τι δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ
Ο βασικός και σχετικά χαμηλός δασμός του 10% που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία θα μπορούσε να ευνοήσει τους Τούρκους εξαγωγείς δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ.
Μαζί με τον αναφερόμενο βασικό δασμό που εφαρμόζεται από σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε υψηλότερους δασμούς για τα εισαγόμενα αγαθά από 57 μεγαλύτερους εμπορικούς συνεργάτες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Βιετνάμ και της Ιαπωνίας. Οι δασμοί αυτοί αναμένεται ότι θ’ αρχίσουν να εφαρμόζονται από την επόμενη εβδομάδα.
Η απόφαση για τη μη επιβολή υψηλών δασμών στην Τουρκία “φαίνεται ότι είναι το πλεονέκτημα μας για την ώρα, σχετικά με την πρόσβασή μας στην αγορά των ΗΠΑ, δήλωσε ο Γιλμάζ στο CNN Turk.
“Έχουν επιβληθεί ήδη δασμοί στο σίδηρο, τον χάλυβα και το αλουμίνιο για τις τουρκικές εξαγωγές στην αγορά των ΗΠΑ. Όταν οι ΗΠΑ επέβαλαν παρόμοιους δασμούς σε άλλους, υπήρξε μια εξισορρόπηση στο σημείο αυτό που ήταν υπέρ μας”, πρόσθεσε ο ίδιος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Με υψηλό διψήφιο ρυθμό οι πωλήσεις της Prada στην Ελλάδα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε δασμούς και συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
- Η Metlen για την έγκριση του squeeze-out από την Επ. Κεφαλαιαγοράς
- Ρόδος: «Γιατί φωνάζετε; Μην τσιρίζετε. Για ηρεμήστε», έλεγαν οι γιατροί στον Άδωνι
- Κίνημα Δημοκρατίας: Ο εκφοβισμός του Άδωνι σε εργαζόμενους της NOS Insurance Services, τώρα επιβεβαιώνεται!
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 6,4% η Praude Asset Management
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στα squeeze-out για Metlen και Μύλοι Κεπένου
- Helleniq Energy: Εξαγορά ΑΠΕ σε Ρουμανία και Βουλγαρία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις