"Δεν υφίσταται κάποια αλλαγή στη στάση μας όσον αφορά τα S-400"
Πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας δήλωσαν ότι το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 βρίσκεται στα αποθέματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και δεν υφίσταται κάποια αλλαγή σε αυτό.
Συγκεκριμένα, κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών, οι τουρκικές πηγές, αναφερόμενες σε δημοσιεύματα του Τύπου, δήλωσαν: «Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 βρίσκονται στα αποθέματά μας. Δεν υφίσταται κάποια αλλαγή στη στάση μας όσον αφορά τα S-400».
Το προηγούμενο διάστημα, δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η Ρωσία φέρεται να προσέγγισε την Τουρκία με πρόταση επαναγοράς, έναντι 2,5 δισ. δολαρίων, των S-400 που τής είχε πουλήσει το 2019 εν μέσω ελλείψεων αποθεμάτων και αυξανόμενης ζήτησης από τρίτες χώρες.
Εξαιτίας της προμήθειας των ρωσικών S-400, η Ουάσινγκτον απέβαλε την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 εφαρμόζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον αμερικανικό νόμο CAATSA (Νόμος περί Αντιμετώπισης των Εχθρών της Αμερικής μέσω Κυρώσεων).
Η ‘Αγκυρα ζητά την επιστροφή της στο πρόγραμμα των F-35 ή, εναλλακτικά, την επιστροφή των χρημάτων (1,45 δισ. δολάρια) που κατέβαλε για τη συμμετοχή της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΤΑ: «Πυρ ομαδόν» από βουλευτές της ΝΔ για τους ερασιτεχνισμούς Σκλήκα – Θέατρο σκιών από Παπαστεργίου, Παπαχρήστου
- Βορίζια: Ψάχνουν σε καταφύγια και μαντριά τα τρία αδέρφια – Καμία πολιτική δήλωση κατευνασμού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Ανοδικά οι μετοχές αυτοκινήτων
- Microsoft: Eπενδύει 15,2 δισ. δολάρια για τεχνητή νοημοσύνη στα ΗΑΕ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Να τα «γυρίσει» προσπάθησε ο Στρατάκος για το «ποιος τις γ… τις εγκυκλίους;» που έλεγε στον «Φραπέ»
- Κόντρα Δούκα – Μπακογιάννη για τα πατίνια
- ΕΥΔΑΠ: Επέκταση της αρμοδιότητάς της σε Εύβοια, Βοιωτία και Φωκίδα
- FLEXOPACK: 21 στελέχη συμμετείχαν στο Stock Option Plan
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








